ΕΛΤΑ: Αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και υπενθυμίζουν πως αυτή η θλιβερή πραγματικότητα είναι στο χέρι μας να αλλάξει, με τη δική μας ευαισθητοποίηση και φροντίδα. 

Τα ΕΛΤΑ αφιερώνουν μια στιγμή για να θυμηθούμε τα εκατομμύρια αδέσποτα και κακοποιημένα ζώα που υποφέρουν από πείνα, ασθένειες και εγκατάλειψη, που ζουν αβοήθητα σε έναν αφιλόξενο κόσμο.

«Ας δεσμευτούμε να κάνουμε τη διαφορά, εκπαιδεύοντας τον εαυτό μας στη δημιουργία μιας κουλτούρας που εκτιμά και σέβεται τη ζωή όλων των ζώων, που συμπονά και αγκαλιάζει. Γιατί οι ζωές τους αξίζουν όσο κάθε άλλη!» είναι το μήνυμα των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, τα ΕΛΤΑ παρουσιάζουν την αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων σε μία ξεχωριστή υπαίθρια γιορτή παρέα με τετράποδους φίλους που ψάχνουν το παντοτινό τους σπίτι.

Η σημαντική αυτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Απριλίου, στις 11 το πρωί στα ΕΛΤΑ της πλατείας Συντάγματος με την υποστήριξη της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιά του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η Αστική Πανίδα Δήμου Αθηναίων, ο φιλοζωικός οργανισμός Nine Lives Greece, η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης και το Φιλοζωικό Σωματείο «Second Chance Animal Rescue Society Greece (SCARS)» θα είναι εκεί με στόχο την προώθηση μιας γενικότερης φιλοζωικής κουλτούρας και την ενημέρωση ως προς τους τρόπους φροντίδας του αδέσποτου πληθυσμού της Αθήνας και της υπεύθυνης ιδιοκτησίας.

Τα γραμματόσημα και ο Φάκελος Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας θα πωλούνται από τα Ταχ. Καταστήματα και από το ηλεκτρονικό κατάστημα ΕΛΤΑ από την ημέρα της κυκλοφορίας τους μέχρι 3 Απριλίου 2025, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα, ενώ το Πακέτο Σειράς μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές που επιθυμούν να πάρουν αποτύπωμα της Αναμνηστικής Σφραγίδας Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, μπορούν αποστέλλουν ατελώς τα ταχυδρομικά τους αντικείμενα στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού (Αιόλου 100, 2ος όροφος, 101 88 Αθήνα), με την προϋπόθεση αυτά να φέρουν επικολλημένα γραμματόσημα της Σειράς, ελάχιστης αξίας 0,90 € με την σημείωση στον φάκελο αποστολής η ένδειξη «ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ».

Περισσότερες πληροφορίες για την αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων στην σελίδα των ΕΛΤΑ

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ