ΗΠΑ: Πυροσβέστες αψήφησαν τα τεράστια κύματα και έσωσαν σκύλο που είχε πέσει σε παγωμένη λίμνη στη Μινεσότα (βίντεο)

Πυροσβέστες στη Μινεσότα αψήφησαν κύματα ύψους 2,5 μέτρων στα παγωμένα νερά της λίμνης Σουπίριορ την περασμένη εβδομάδα για να σώσουν ένα σκύλο που πήδηξε σε ένα κανάλι και άρχισε να πνίγεται, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η διάσωση εκτυλίχθηκε γύρω στις 6:20 μ.μ. στις 7 Δεκεμβρίου, όταν οι πυροσβέστες ανταποκρίθηκαν σε μια κλήση για έναν σκύλο που είχε ξεφύγει από το λουρί του και είχε πηδήξει στο νερό κοντά στη εναέρια γέφυρα του Ντουλούθ, ανέφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ντουλούθ.

Η κηδεμόνας του σκύλου συνάντησε τους διασώστες στη γέφυρα και τους υπέδειξε το σκυλί που πάλευε με τα κύματα στη μέση του καναλιού. Τα πληρώματα μπήκαν στο νερό με ειδικές στολές διάσωσης για να προστατευτούν από το παγωμένο νερό.

Καθώς οι διασώστες πάλευαν μέσα από τα κύματα για να φτάσουν στον σκύλο, προσπαθούσαν να μην χάσουν την ορατότητα του ζώου αφού το φως ήταν περιορισμένο και η γούνα του σκύλου ήταν σκούρα.

Οι πυροσβέστες αγωνίστηκαν να κρατήσουν το κεφάλι του σκύλου πάνω από την επιφάνεια του νερού καθώς τα βαριά κύματα τα παρέσυραν προς τον κόλπο (Φωτο Duluth Minnesota Fire Department)

Η ιδιοκτήτρια του σκύλου και το πυροσβεστικό προσωπικό στη γέφυρα φώναζαν οδηγίες στο πλήρωμα που βρισκόταν στο νερό, βοηθώντας τους πυροσβέστες να πιάσουν το σκύλο από το κολάρο του, ανέφερε η υπηρεσία.

Το πλήρωμα εργάστηκε για να φέρει τον σκύλο σε ασφαλές σημείο, αλλά οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι αγωνίστηκαν ενάντια στα ισχυρά κύματα για να κρατήσουν το κεφάλι του σκύλου πάνω από το νερό, καθώς το κατοικίδιο ήταν μεγάλο και φοβισμένο.

Καθώς τα κύματα παρέσυραν το πλήρωμα και τον σκύλο κάτω από τη γέφυρα του Ντουλούθ προς τον κόλπο, η ομάδα Marine-3 έφτασε με φουσκωτή βάρκα διάσωσης και έβγαλε τον σκύλο και τους πυροσβέστες από τα κρύα νερά.

Ο εξαντλημένος σκύλος υποβλήθηκε σε θεραπεία και επανενώθηκε με τους ιδιοκτήτες του. Η κατάσταση του σκύλου βελτιώθηκε γρήγορα και “ήταν σε θέση να περπατήσει μόνος του και κούναγε την ουρά του όταν πήδηξε στο αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη του”, δήλωσαν οι αξιωματούχοι της πυροσβεστικής.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης διάσωσης, οι πυροσβέστες δήλωσαν ότι έπρεπε να σταματήσουν την ιδιοκτήτρια του σκύλου από το να πηδήξει μέσα μετά το αγαπημένο της κατοικίδιο. Οι παρευρισκόμενοι είχαν βοηθήσει “να πείσουν την ιδιοκτήτρια να μην μπει μέσα μετά τον σκύλο”, αφού εκείνη “απειλούσε να πηδήξει μέσα” στα επικίνδυνα κρύα νερά.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ