Το νέο βιβλίο της συγγραφέως Λάρα Ερντόλιαν Κινγκ στοχεύει στην προώθηση της υιοθεσίας ηλικιωμένων σκύλων

Η συγγραφέας ενός νέου παιδικού βιβλίου που εμπνεύστηκε από μια αληθινή ιστορία δήλωσε ότι ελπίζει να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την ανάγκη υιοθεσίας ηλικιωμένων σκύλων και άλλων κατοικίδιων ζώων που περιμένουν να βρουν οικογένεια που θα τους δώσει ασφάλεια και αγάπη.

Το βιβλίο “Charlie at the Pom Springs Hotel” της Λάρα Ερντόλιαν Κινγκ αφηγείται την ιστορία του Τσάρλι, ενός Πομεράνιαν που ζει στο ξενοδοχείο Πομ Σπρίνγκς.

Κάθε μέρα, ο Τσάρλι βοηθάει τους επισκέπτες του ξενοδοχείου και ονειρεύεται τη μέρα που θα βρει την παντοτινή του οικογένειά.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής του στο ξενοδοχείο, ο Τσάρλι μαθαίνει για τη φιλία και ότι οι οικογένειες υπάρχουν σε όλα τα σχήματα, μεγέθη και τα είδη.

Τελικά, η παντοτινή του οικογένεια φτάνει και παίρνει τον Τσάρλι μαζί της στη Νέα Υόρκη, όπου ανυπομονεί να απολαύσει νέες περιπέτειες.

Ο Τσάρλι, φυσικά, είναι ένας πραγματικός σκύλος. Και έζησε πραγματικά σε ένα λόμπι ξενοδοχείου. Η Κινγκ και ο σύζυγός της τον υιοθέτησαν και τον έφεραν μαζί τους στη Νέα Υόρκη.

Η συγγραφέας και ο σύζυγός της συνάντησαν τον Τσάρλι κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Παλμ Σπρινγκς.

amazon.com

Ο Τσάρλι και άλλα ζώα που μπορούσαν να υιοθετηθούν ήταν μέρος μιας “μοναδικής συνεργασίας μεταξύ ενός ξενοδοχείου και ενός τοπικού καταφυγίου ζώων”, δήλωσε η ίδια στο Fox News Digital.

«Αυτή η συνεργασία επέτρεψε στο ξενοδοχείο να γίνει ανάδοχος σκύλων που κυκλοφορούσαν στο λόμπι του, δημιουργώντας ευκαιρίες για τους επισκέπτες να αλληλεπιδράσουν και να βγάλουν βόλτα τα ζώα μέχρι να βρουν τα παντοτινά τους σπίτια», είπε.

Ο Τσάρλι ήταν ο 42ος σκύλος που βρήκε την “παντοτινή του οικογένεια” μέσω αυτού του προγράμματος.

«Έγραψα το βιβλίο επειδή για χρόνια (και πολλές φορές την ημέρα) όταν έβγαζα βόλτα τον Τσάρλι, οι άνθρωποι ρωτούσαν ποιος ήταν ο εκτροφέας του ή πού τον πήραμε», δήλωσε η Κινγκ.

«Πάντα σοκαρίζονταν όταν μάθαιναν ότι ήταν ένας ηλικιωμένος διασωζόμενος και στη συνέχεια συγκινούνταν απίστευτα από την ιστορία του», είπε.

Η Κινγκ είπε ότι της ζήτησαν αρκετές φορές να γράψει ένα παιδικό βιβλίο για τον Τσάρλι και την ιστορία του. Η προσαρμογή της ιστορίας του Τσάρλι σε ένα παιδικό βιβλίο ήταν αρκετά απλή, δήλωσε η Κινγκ, καθώς “διαβάζεται σαν παιδικό βιβλίο και σαν ένα σύγχρονο παραμύθι που ο Τσάρλι βρίσκει το σπίτι του”.

Οι ηλικιωμένοι σκύλοι είναι συχνά πιο δύσκολο να υιοθετηθούν, δήλωσε.

Είπε ότι εμπνεύστηκε τη συγγραφή του βιβλίου για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη ότι τα ηλικιωμένα σκυλιά που μπορούν να υιοθετηθούν όχι μόνο υπάρχουν, αλλά και ότι αποτελούν εξαιρετικά κατοικίδια ζώα.

Ένα μέρος των εσόδων από κάθε πώληση του βιβλίου πηγαίνει σε οργανώσεις προστασίας και διάσωσης ζώων.

Η Κινγκ αναφέρει ότι η απόκτηση κατοικίδιου ζώου έχει οφέλη για την ψυχική υγεία και όταν το βιώνεις, αλλάζει η ζωή σου.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ