Η φιλοξενία έμελλε να γίνει το παντοτινό της σπίτι – Πώς μία ηλικιωμένη σκυλίτσα έγινε μέλος μιας οικογένειας στη Θεσσαλονίκη

Η υιοθεσία ενός σκύλου μεγάλης ηλικίας είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

Συνήθως οι άνθρωποι επιθυμούν κουτάβια καθώς είναι μικρά, χαριτωμένα και διασκεδαστικά για να τα βλέπουν να μεγαλώνουν, αλλά τα ηλικιωμένα σκυλιά είναι εξίσου γλυκά και διασκεδαστικά.

Είναι ένας κρυμμένος θησαυρός και δεν πρέπει να τα παραβλέπετε. Και αυτό ακριβώς έκανε ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη όταν αποφάσισε να φιλοξενήσει από ένα καταφύγιο ζώων μία ηλικιωμένη σκυλίτσα που έμελλε να τους αλλάξει την ζωή.

Πρόκειται για την Μπέμπα που σήμερα είναι 13 ετών και όπως περιγράφει η φωτογράφος Δέσποινα Τασούδη, αποφάσισαν να την φιλοξενήσουν πριν περίπου 3 χρόνια, όταν το καταφύγιο «Stray Planet» έκανε έκκληση για φιλοξενίες λόγω σφοδρού χιονιά. Και αυτό ήταν αρχή μία σχέσης ζωής, αφού η Μπέμπα δεν επέστρεψε ποτέ ξανά στο καταφύγιο.

«Η Μπέμπα είναι αυτό που λέμε φοβικό σκυλί. Δηλαδή ένα σκυλί που δεν κοινωνικοποιήθηκε σωστά. Από νεογέννητο ήταν στο καταφύγιο και να είχε δει στα 10 της χρόνια όλο και όλο 10 με 15 ανθρώπους. Και λοιπόν; Ήταν αυτό εμπόδιο; Όχι.,» γράφει η κ. Τασούδη στην συγκινητική ανάρτηση που μοιράστηκε στην ομάδα “Αδέσποτα Ζώα Θεσσαλονίκης”.

Από νεογέννητο ήταν στο καταφύγιο και να είχε δει στα 10 της χρόνια όλο και όλο 10 με 15 ανθρώπους (Φωτο Despina Tasoudi/facebook)

Στην αρχή τρόμαζε με ήχους που δεν γνώριζε

Την Μπέμπα την τρόμαζαν οι ήχοι που δεν γνώριζε, όπως αυτοί των αυτοκινήτων, τον ή από τον κάδο σκουπιδιών που κλείνει. Με τον καιρό ωστόσο, τα συνήθισε. «Πλέον, είναι σχεδόν ατρόμητη. Την πρώτη φορά που την βάλαμε στο αυτοκίνητο για ταξίδι, νομίζαμε ότι θα σταματήσει η καρδιά της, από το πόσο γρήγορα ανέπνεε. Σήμερα; Έχει πάει από το Νιάρχος ως τους Αμμόλοφους μέχρι και σε pup cafe (βέβαια!!),» περιγράφει.

Την ενδιέφερε να είναι μόνο με την οικογένεια της

Την ηλικιωμένη Μπέμπα δεν την ενδιαφέρει να κοινωνικοποιείται με άλλα ζώα στη βόλτα. «Δεν τα ενοχλεί ποτέ και αν έρθουν προς το μέρος μας ενημερώνω ότι δεν της αρέσει η επαφή. Και λοιπόν; Είναι αυτό εμπόδιο; Όχι φυσικά. Αυτό που την ενδιαφέρει μόνο είναι να είναι κοντά μας. Μαζί μας,» αναφέρει.

«Μας κοιτάει και καταλαβαίνουμε την αγάπη της»

Η χαρά που κάνει όταν επιστρέφει η οικογένειά της σπίτι είναι η καλύτερη ανταμοιβή για την Δέσποινα και τον Γιώργο. «Μας έχει δώσει ποτέ αυτό που λέμε “φιλάκια”; Όχι. Η μόνη περίπτωση να μας γλείψει είναι αν έχουμε υπολείμματα φαγητού στα χέρια. Είναι αυτό πρόβλημα; Όχι φυσικά. Για 1,5 χρόνο περίπου απόφευγε οποιαδήποτε άμεση οπτική επαφή. Ήταν αυτό εμπόδιο; Κατηγορηματικά ποτέ. Τώρα μας κοιτάει και ξέρουμε – καταλαβαίνουμε την αγάπη της,» αναφέρει.

«Δεν θέλει να την ανεβάζουμε στο κρεβάτι ή στον καναπέ, αλλά θα κάτσει πάντα δίπλα μας στο πάτωμα, δίπλα στα πόδια μας. Και; Έχουμε στρωματάκια σε όλα τα πιθανά σημεία του σπιτιού. Όταν σηκωνόμαστε από το ένα σημείο μας ακολουθεί στο επόμενο,» εξηγεί η κ. Τασούδη.

Η χαρά που κάνει όταν επιστρέφει η οικογένειά της σπίτι είναι η καλύτερη ανταμοιβή για την Δέσποινα και τον Γιώργο. (Φωτο Despina Tasoudi/facebook)

Δεν είναι το πιο όμορφο σκυλάκι που υπάρχει ωστόσο αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο αφού η πραγματική ομορφιά βρίσκεται στην αφοσίωση και στη σχέση που δημιουργείται. «Στραβά δοντάκια και μαύρο τρίχωμα. Ο γιατρός μας, ο Άκης, της καθάρισε τα δόντια, της έβγαλε τα χαλασμένα και κατά τα άλλα είναι υγιέστατη. Κάτι χαπάκια για τα αρθριτικά μόνο παίρνει και τα μηνιαία της πρόληψης», λέει τονίζοντας ότι στο τέλος είναι πολύ ευτυχισμένοι που τους επέλεξε η Μπέμπα.

Την πρώτη φορά που την βάλαμε στο αυτοκίνητο για ταξίδι, νομίζαμε ότι θα σταματήσει η καρδιά της. Τώρα είναι ατρόμητη! (Φωτο Despina Tasoudi/facebook)

Φιλοξενήστε ένα ηλικιωμένο ζώο!

Η Δέσποινα Τασούδη ήθελε να μοιραστεί την εμπειρία και την όμορφη ιστορία τους με την Μπέμπα με την ευχή έστω και ένα ακόμα ηλικιωμένο σκυλάκι να φύγει από το κλουβί.

«Φιλοξενήστε ένα ηλικιωμένο ζώο. Το πιο πιθανό είναι ότι θα γίνει το καλύτερο παρεάκι σας,» καταλήγει.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook & στο Instagram

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ