Σέρρες: Ιδιοκτήτης εγκατέλειψε την ηλικιωμένη σκυλίτσα του που πάσχει από καρκίνο – Συγκινεί η αγάπη των εθελοντών που ανέλαβαν την φροντίδα της

Με τον μεταστατικό καρκίνο να της σαπίζει το κορμί και προχωρημένη διροφιλαρίωση παράτησε ο ασυνείδητος ιδιόκτητης την ηλικιωμένη σκυλίτσα ράτσας Ποίντερ στην Τερπνή Σερρών. 

Οι άνθρωποι που την εντόπισαν άρρωστη και φοβισμένη στο χωριό, την μετέφεραν στο «Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών ΦΟΣ» μέσα στη σήψη να περιμένει το τέλος της. Όπως αναφέρει ο όμιλος, ο ιδιοκτήτης της σκυλίτσας αποφάσισε να την εγκαταλείψει χωρίς ν᾽αναθεωρήσει την πράξη του. Μία πρακτική που δείχνει από την μία την ευκολία με την οποία οι άνθρωποι παρατάνε τα ζώα τους με την πρώτη δυσκολία και από την άλλη δείχνει τον τρόπο που διαιωνίζεται το μείζον θέμα των αδέσποτων ζώων που ζουν στο δρόμο. 

«Δεν του έκανε πια τη δουλειά βλέπετε αυτό το υπέροχο υπομονετικό πλάσμα με το θλιμμένο βλέμμα που σου σπαράζει την καρδιά, οπότε την πέταξε χωρίς δεύτερη σκέψη να πεθάνει μόνη και αβοήθητη στο δρόμο… Αυτοί είμαστε δυστυχώς!» γράφει αγανακτισμένος ο φιλοζωικός όμιλος δημοσιεύοντας συγκλονιστικές φωτογραφίες της σκυλίτσας που προκαλούν πόνο στην ψυχή.

«Ούτε ένα αξιοπρεπές τέλος δεν μπορούμε να προσφέρουμε σε ένα πλάσμα που μας υπηρέτησε και μας συντρόφευσε ανιδιοτελώς όλα του τα χρόνια!» υπογραμμίζει.

Ο φιλοζωικός όμιλος έδωσε ένα σπουδαίο όνομα στην σκυλίτσα. Την ονόμασα “Αγάπη”, αφού όπως δηλώνει, “δεν αγαπήθηκε ποτέ”.

Ο ιδιοκτήτης είχε τοποθετήσει στο σκύλο τσιπάκι ωστόσο είναι αδήλωτο, «το γνωστό κόλπο εισαγωγής πολλών κυνηγετικών σκύλων ίσα – ίσα για να περνάνε τα σύνορα όταν έρχονται στη χώρα μας», δηλώνει ο φιλοζωικός όμιλος.  

«Εκ των υστέρων οι ιδιοκτήτες τους είτε τα αφήνουνως έχουν αδήλωτα, ή κάποιοι από αυτούς αντί να τα δηλώσουν ως οφείλουν στο υπουργείο τα δηλώνουν αναμεταξύ τους στον εκάστοτε κυνηγετικό σύλλογο όπου ανήκουν… αυτή είναι η πεπατημένη διαδικασία όπως μας την εξήγησαν οι κτηνίατροι που γνωρίζουν περισσότερα για αυτά τα ζώα -εργαλεία!» υπογραμμίζει. 

«Και έπειτα απορούμε γιατί έχουμε αδέσποτα ζώα… κανένας έλεγχος στη χώρα μας, καμία επιβολή της νομοθεσίας. Τίποτα! Μονο μια εξευτελιστική, συνωμοτική σιωπή όλων των διαπλεκόμενων που κερδίζουν εις βάρος τους», τονίζει. 

Η “Αγάπη” μπορεί να έχει μερικούς ποιοτικούς μήνες ζωής μπροστά της, όπως ενημέρωσαν οι γιατροί τον φιλοζωικό όμιλο Σερρών και βεβαιώνει πως θα φροντίσει αυτό το πλάσμα να ζήσει όσο πιο όμορφα και ανώδυνα γίνεται, ν᾽αγαπηθεί πολύ και όταν έρθει η ώρα της να «φύγει» με σεβασμό και αγάπη. Γιατί η αγάπη μόνο αξίζει στη ζωή μας, τι άλλο;


Η σκυλίτσα πάσχει από μεταστατικό καρκίνο που της σαπίζει το κορμί και προχωρημένη διροφιλαρίωση

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ