Περιστατικό κακοποίησης ζώου: Πώς το καταγγέλλουμε στην Ελληνική Αστυνομία; Βήμα-βήμα η διαδικασία

Η χώρα μας έχει νόμους που απαγορεύουν την κακοποίηση των ζώων και περιέχουν διατάξεις για κακουργήματα. Ωστόσο, ένας νόμος είναι τόσο καλός όσο και η επιβολή του και γι’ αυτό τα ζώα βασίζονται σε εμάς για να τα προστατεύουμε καταγγέλλοντας στην αστυνομία την κακοποίηση τους.

Αναλάβετε δράση αν αισθάνεστε ότι κάτι δεν πάει καλά. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να είστε η μόνη ευκαιρία που έχει ένα ζώο για να γλιτώσει από τη κακοποίηση ή την εγκατάλειψη.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Zero Stray Pawject προσφέρει οδηγίες για το πώς μπορεί κανείς να καταγγείλει ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου στην Ελληνική Αστυνομία.

Οδηγίες

Αποστέλλουμε email στο [email protected] ή το τηλεφωνούμε στο 10410 ή στο 100 ή προσφεύγουμε στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος καταγγελίας είναι μέσω email.

Στην καταγγελία μέσω email εντός 10 ημερών θα λάβουμε απάντηση για την εξέλιξη της υπόθεσης στο οποίο μπορούμε να ανταπαντήσουμε. Επίσης, έτσι δίνεται διαταγή από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η καταγγελία καλό είναι να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες, όπως η ακριβής διεύθυνση με πινέζα στον χάρτη (εφόσον απαιτείται), φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό και αναλυτική περιγραφή του περιστατικού

Σε περίπτωση που η κατάσταση είναι εξαιρετικά επείγουσα μπορούμε να καλέσουμε μετά την αποστολή email το 10410 και να επισημάνουμε την κρισιμότητα άμεσης παρέμβασης της ΕΛ.ΑΣ.

Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι δεν έγιναν τα νόμιμα μπορούμε να προχωρήσουμε σε αναφορά στο [email protected]

Οι καταγγελίες μπορεί να αφορούν και παράνομες γέννες χωρίς την άδεια της πενταμελούς επιτροπής του δήμου ή δεσποζόμενα ζώα χωρίς ηλεκτρονική σήμανση και βιβλιάριο.

Η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με συναρμόδιους οργανισμούς και φορείς, θα συνεχίσει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών με σκοπό τη διαρκή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την περαιτέρω εφαρμογή εξειδικευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κακοποίησης των ζώων.

Το Zero Stray Pawject έχει συνάψει Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία από το 2022 και προχώρησε στην πρώτη υποχρεωτική εκπαίδευση αστυνομικών πρώτης γραμμής για την Προστασία των Ζώων.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ