Ηράκλειο Αττικής: Ανοικτό λόγω καύσωνα το Κτήμα Φιξ, κλιματιζόμενη αίθουσα στο Α᾽ ΚΑΠΗ – Μέριμνα και για τ᾽αδέσποτα της πόλης

Από την Πέμπτη 13 Ιουλίου θα είναι εκτάκτως αυτή την εβδομάδα το Κτήμα Φιξ και θα παραμείνει ανοικτό κανονικά στο πρόγραμμά του Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή από τις 10.00 έως τις 21.00 με απόφαση του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου, προκειμένου οι κάτοικοι της πόλης να έχουν στην διάθεσή του τη δροσιά του πάρκου περισσότερες ημέρες κατά τη διάρκεια του προβλεπόμενου, επερχόμενου κύματος καύσωνα.

Παράλληλα, το Α᾽ ΚΑΠΗ του Δήμου (Πολυτεχνείου και Ελπίδος) θα είναι ανοικτό από την Τετάρτη 12 έως και την Παρασκευή 14 Ιουλίου από νωρίς το πρωί έως τις 20.00 το απόγευμα ως κλιματιζόμενος χώρος για τους δημότες που δεν έχουν ίδια μέσα στο σπίτι τους.

Ανάλογα με την εξέλιξη της θερμοκρασίας θα καθοριστεί η επέκταση της λειτουργίας.

Ειδικά στο Κτήμα Φιξ θα υπάρχει όλο αυτό το διάστημα υδροφόρα εντός του πάρκου για την πυροπροστασία και το επιπλέον πότισμα των δέντρων.

Βεβαίως, ο Δήμος έχει φροντίσει και για τα αδέσποτα της πόλης μεριμνώντας να υπάρχει νερό σε πλατείες και πάρκα του Ηρακλείου.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ