Καρχαρίας εντοπίστηκε να κολυμπάει στα ρηχά στη μαρίνα Γλυφάδας – Δείτε το βίντεο

Η παρουσία ενός καρχαρία εξέπληξε τους περαστικούς τη Δευτέρα του Πάσχα όταν τον είδαν στη δεύτερη μαρίνα της Γλυφάδας να κολυμπάει στα ρηχά.

Τα καρχαριοειδή δεν συνηθίζουν να έρχονται στα ρηχά ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς ξεκινά η περίοδος που είναι αναπαραγωγική για τα θαλάσσια κήτη, οπότε προσεγγίζουν σε πιο ρηχά νερά για να εναποθέσουν τα αβγά τους ή για να γεννήσουν τα μικρά τους.

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού»

«Ζούμε σε μια χώρα με εξαιρετική θάλασσα και μια σπάνια βιοποικιλότητα. 34 είδη καρχαριών υπάρχουν στις ελληνικές θάλασσες. Το συγκεκριμένο είδος το συναντάμε στα ρηχά νερά, κάτι κυνηγούσε και έφτασε στο λάθος σημείο. Δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο και δεν είναι επικίνδυνο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού», σημείωσε η Αναστασία Μήλιου, διευθύντρια έρευνας ινστιτούτου θαλάσσιας προστασίας «Αρχιπέλαγος», μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Mega.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ