Καρχαρίας εκβράστηκε σε παραλία της Σαντορίνης

Ένας καρχαρίας που εκβράστηκε στην παραλία Βλυχάδα της Σαντορίνης εντοπίσθηκε σε κατάσταση σήψης από περαστικό που βρέθηκε στο σημείο.

Έντονη δυσοσμία που επικρατούσε στην περιοχή οδήγησε τον περαστικό στο ακριβές σημείο όπου βρέθηκε ο καρχαρίας σε κατάσταση αποσύνθεσης, με το μεγαλύτερο μέρος του σώματός του να είναι θαμμένο κάτω από την άμμο.

Ο καρχαρίας πρόκειται πιθανώς για γαλέο) και ανήκει στην οικογένεια των Τριακίδων. Παρ’ όλα αυτά, την ονομασία γαλέος φέρουν και άλλα είδη καρχαριών. Στην Ελλάδα, με την ονομασία αυτή περιγράφεται γενικώς το κρέας που προέρχεται από αλιευμένους καρχαρίες και όχι μόνο από το συγκεκριμένο είδος.

Οι καρχαρίες του συγκεκριμένου είδους (Galeorhinus galeus) μπορούν να φθάσουν σε μήκος τα 2 μέτρα και χαρακτηρίζονται από ανοικτό γκριζωπό χρώμα στη ράχη τους, πλευρά που ροδίζουν και λευκή κοιλιά. Το ρύγχος τους είναι πεπλατυσμένο και μυτερό και έχουν δόντια μυτερά, τριγωνικά και σε σειρές. Ζουν στον βυθό, κοντά στις στεριές και τρέφονται με μικρά ψάρια και μαλάκια.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram & στο Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ