Καρδίτσα: Χωριά μοιάζουν βγαλμένα από ταινίες τρόμου – Ζώα ψάχνουν τροφή και νερό και κινδυνεύουν από ασιτία – Έκκληση για βοήθεια

Συνεχίζουν οι εθελοντές τον αγώνα τους να σιτίσουν όσα ζώα έχουν απομείνει στις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας.

Η Εύη Θάνου και η ομάδα της μετέβησαν την Τετάρτη 27/9 στο Βλοχό και στην Μεταμόρφωση που σύμφωνα με όσα περιγράφει, τα δύο χωριά μοιάζουν βγαλμένα από ταινίες τρόμου. Οι εθελοντές βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές για να ταΐσουν τα τρομαγμένα ζώα που κατάφεραν να επιβιώσουν από την θεομηνία και που τριγυρίζουν στα χαλάσματα για λίγο φαγητό και καθαρό νερό και το χάδι από έναν άνθρωπο.

«Αδέσποτα; Δεσποζόμενα; Κανείς δε ξέρει… αυτό που ξέρουμε είναι ότι όλοι οι κάτοικοι έχουν φύγει και αυτά περιμένουν εκεί…», επισημαίνει η κ. Θάνου.

ζώα
Φωτο Facebook | Evi Thanou

Όπως αναφέρει η Εύη Θάνου στην ανάρτησή της, λίγοι νέοι άνθρωποι εξακολουθούν να κοιμούνται στην εκκλησία του χωριού γιατί όσα ζώα τους σώθηκαν κάνουν αγώνα να τα κρατήσουν στη ζωή καθώς κινδυνεύουν από ασιτία και κάνουν έκκληση για τροφή για τα κατσίκια και τα πρόβατα καθώς όλοι όσοι είχαν αποθηκεύσει άχυρο και τριφύλλι στις αποθήκες τους έχουν καταστραφεί.

ζώα
Φωτο Facebook | Evi Thanou

«Αν κάποιος γνωρίζει από πού μπορούμε να προμηθευτούμε άχυρο και τριφύλλι να μας ενημερώσει, θα πληρωθεί κανονικά», τονίζει η κ. Θάνου.

Επίσης κάνει έκκληση για τα ζώα που έχουν απομείνει εκεί καθότι πρέπει να απομακρυνθούν γιατί δεν θα επιβιώσουν από αρρώστιες και τον χειμώνα που έρχεται.

Οι εθελοντές που βρίσκονται στις περιοχές αυτές αναζητούν άμεσες φιλοξενίες αφού το καταφύγιο στην Καρδίτσα έχει γεμίσει.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. αναφέρει μέσα από την ανάρτηση που έκανε την Τετάρτη:

«Πήγαμε με δική μας πρωτοβουλία στο Βλοχό Καρδίτσας ίσως το χωριό που έχει καταστραφεί τελείως. Το χωριό έχει εγκαταλειφθεί και τα ζώα που υπάρχουν εκεί πεινάνε. Είδαμε σκυλιά και γάτες και χήνες μέσα στο χωριό και αγελάδες έξω από το χωριό και τα ταΐσαμε όλα. Περίπου 100 κιλά τροφή διαθέσαμε στα χωριά της Καρδίτσας και κονσέρβες μια και κάναμε και αποπαρασίτωση. Ούτε 25 κοκόνια είδαμε ούτε μόνο μικρόσωμα και πραγματικά απορούμε για την παραπληροφόρηση αυτή από επίσημο φορέα του κράτους. Σκυλιά όλων των μεγεθών και πολλές ταλαιπωρημένες γάτες. Δεν πήραμε τίποτα δεν ήταν δυνατόν με ένα αμάξι άλλωστε. Θα δούμε τις επόμενες μέρες αν και πως θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε.»


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ