Καρδίτσα: Πνίγηκε η Μεταμόρφωση στο Δήμο Παλαμά – Κάτοικοι ζητούν βοήθεια και σκύλος σε στέγη ψάχνει τρόπο να σωθεί (Βίντεο)

Δραματική έκκληση από τους κατοίκους στον Παλαμά για βοήθεια αφού πολλά σπίτια έχουν βυθιστεί στα νερά από τη έντονη βροχόπτωση, ενώ τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Σε πολλά χωριά στο δήμο Παλαμά οι άνθρωποι βρίσκονται πάνω σε στέγες ή σε υψηλότερα σημεία ζητώντας βοήθεια καθώς και ζώα.

Έχει ζητηθεί παρέμβαση από τις ένοπλες δυνάμεις, την ΕΜΑΚ, ενώ ζητούνται και ελικόπτερα για τον απεγκλωβισμό πολιτών.

Πλημμυρισμένα είναι χωριά και στους δήμους Καρδίτσας, Σοφάδων και Μουζακίου. Ενδεικτική είναι η εικόνα από κτήριο στο Μουζάκι που έχει αναποδογυρίσει στο νερό.

«Προσπαθούμε μόνοι μας να σώσουμε τους συνανθρώπους μια βοήθεια δεν υπάρχει από πουθενά», γράφει ο κάτοικος Μεταμόρφωσης Τάκης Κώστας Τσιούκας στο Facebook ο οποίος μοιράζεται φωτογραφίες και ένα συγκλονιστικό βίντεο με ένα σκύλος σε στέγη που ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο να ξεφύγει και να σωθεί.

Δραματική και η εικόνα που μεταφέρει ο κοινοτάρχης Βλοχού Παλαμά, Γιάννης Κούκας. «Βρεθήκαμε από τη μια στιγμή στην άλλη, χωρίς σπίτια, χωρίς τίποτα. Το νερό ήρθε με τέτοια ορμή… προσπαθούμε να σωθούμε, δεν γινόταν τίποτα, το χωριό μου καταστράφηκε. Ο Βλοχός τελείωσε, ένα χωριό σβήνει από τον χάρτη, έτσι απλά. Τα σπίτια δεν φαίνονται, δεν υπάρχουν σπίτια, υπάρχουν πυραμίδες. Μόνο οι στέγες», λέει συγκλονισμένος σημειώνοντας ότι είναι σε μια εκκλησία, στο βουνό 90 άτομα συγκεντρωμένα εγκλωβισμένα, ενώ τονίζει πως από τον Ιανό και μετά δεν έχει γίνει καμιά οχύρωση παρά τα χρήματα που έπεσαν στο νομό.

Παρόμοια και η εικόνα που δίνει ο Γιάννης Κοντογιάννης, πρόεδρος κοινότητας Μεταμόρφωσης Καρδίτσας. «Τέτοιο πράγμα δεν έχουμε ξαναδεί. Γύρω στα 40 άτομα βρίσκονται στο κοινοτικό κατάστημα και έχω καλέσει την ΕΜΑΚ αλλά πού να τους πάει, αφού παντού τριγύρω μας γίνεται χαμός. Και εμείς είμαστε καμιά 20αριά άτομα πάνω στη γέφυρα, εγκλωβισμένοι, χωρίς φαγητό, χωρίς τίποτα, μούσκεμα. Έχουμε 3 άτομα σε ένα σπίτι, πάει κάποιος με βάρκα να τους βγάλει» λέει.

Με πληροφορίες της ertnews.gr


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ