Πιάστηκε με τη συνδρομή του αντιδημάρχου Αιγιαλείας ο σκελετωμένος σκύλος στο Μοναστήρι Αχαΐας

Σε καλά χέρια βρίσκεται πλέον ο σκελετωμένος σκύλος από το Μοναστήρι Αχαΐας αφού μετά από προσπάθειες αρκετών ημερών κατάφεραν να τον πιάσουν και να τον μεταφέρουν με ασφάλεια σε κτηνιατρείο.

Ο σκελετωμένος με δερματικά προβλήματα Νικολής, όπως τον βάπτισαν οι εθελοντές, βρέθηκε σκελετωμένος με δερματικά προβλήματα και χωρίς το ένα του μάτι, ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρει ο φιλοζωικός σύλλογος Αιγιάλειας, ήταν ανεπιθύμητος από τους κατοίκους του χωριού.

Την Κυριακή 3/9 οι εθελοντές προσπαθούσαν να πιάσουν το ταλαίπωρο ζωάκι με τη βοήθεια του αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας, Γιώργου Φραγκονικολόπουλου ο οποίος μετέβη στο σημείο, ωστόσο μία λάθος κίνηση ενός κατοίκου της περιοχής που τάισε το σκυλί προτού φτάσει, ήταν αρκετή ώστε να απομακρυνθεί το τρομοκρατημένο ζωάκι όση προσπάθεια και αν κατέβαλε.

Την Τετάρτη 6/9 όμως ήταν η τυχερή τους μέρα αφού με την άριστη συνεργασία του κ. Φραγκονικολόπουλου και του εκπαιδευτή σκύλων Inkas Hch, ο Νικολής πιάστηκε με μαεστρία και μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο για να του προσφερθεί η αναγκαία περίθαλψη και θεραπεία.

Χάρη στην συνδρομή των ανθρώπων που αγαπούν τα ζώα, το ανεπιθύμητο σκυλί σώθηκε και του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία σε μία καλύτερη ζωή.

«Ο εθελοντισμός γιατί είναι μία βαθιά έννοια δεν είναι καθήκον είναι θέληση για προσφορά με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες με οποιοδήποτε κόστος, με τραυματισμούς πολλές φορές, με απογοητεύσεις αλλά και χαρές όταν έχουμε στο τέλος αυτά τα αποτελέσματα», γράφει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιάλειας.

Από την πλευρά του, ο πάντα μάχιμος αντιδήμαρχος Γιώργος Φραγκονικολόπουλος έγραψε: «Περισυλλογή για κτηνιατρική φροντίδα του Δήμου Αιγιάλειας και Φιλοζωικός σύλλογος Αιγιάλειας “Τα Φιλαράκια”. Η Δημοτική αρχή σέβεται τα άρρωστα ζώα που τα εγκατέλειψαν ασυνείδητοι πολίτες και φροντίζει για την ευζωία τους. (Είναι φοβερό πως αρκεί ένα ζευγάρι μάτια που ανήκουν σε άνθρωπο με ενσυναίσθηση για να ξεκινήσει η επιχείρηση σωτηρίας ενός πλάσματος. Ντροπή σε όσους προσπέρασαν. Να είστε όλοι καλά! Βάστα Νικολή…θα σωθείς. Καλή τύχη!)»

Όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να καταθέσει στο λογαριασμό μας οποιοδήποτε ποσό με την αιτιολογία: «Νικολής» γιατί σίγουρα έχει αρκετά προβλήματα υγείας και μεγάλο αγώνα μπροστά του.

Τράπεζα Πειραιώς
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
IBAN: GR50 0172 5130 0055 1308 9073 133


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ