Στο «Καταφύγιο του Σωκράτη» έκοψαν την πίτα παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη

Την κοπή της πίτας πραγματοποίησε Κυριακή 12 Μαρτίου οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του καταφυγίου, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στο «Καταφύγιο του Σωκράτη», ένα καταφύγιο για τα αδέσποτα που ίδρυσε στις αρχές του 2021 ο Δήμος Αθηναίων. 

Τα σκυλάκι καλλωπίστηκαν για την ιδιαίτερη αυτή μέρα από τα μαγικά χέρια της Σοφίας από το Lizilia που είναι πάντα δίπλα στα ζωάκια και μια μεγάλη ομάδα εθελοντών που βοήθησαν σε αυτή τη δράση.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην γιορτή για να γνωρίσει τις όμορφες φατσούλες και να τους δώσει την πίτα που έφτιαξε ειδικά για εκείνα η NOMA – Dog + Cat Eatery.  Η πίτα των σκύλων δεν έχει φλουρί. «Για εκείνα το καλύτερο “φλουρί” θα είναι να βρουν την οικογένεια που τόσο πολύ περιμένουν!» τόνισαν από το καταφύγιο.

Το σκυλάκι κατά τη διάρκεια καλλωπισμού (φωτο Αστική Πανίδα Δήμου Αθηναίων)

«Ευχές για λιγότερα αδέσποτα, περισσότερη αγάπη και σεβασμό προς τα ζώα και προς τον συνάνθρωπο» ήταν το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων, που όσο παρέμεινε στο καταφύγιο συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα έργα αναβάθμισης που εκτελούνται στον χώρο και τις επόμενες παρεμβάσεις. 

Το «Καταφύγιο του Σωκράτη» βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγ. Πολυκάρπου 69 & Χαρτεργατών στο Βοτανικό. Τις καθημερινές ανοίγει τις πόρτες του σε επισκέπτες κατόπιν ραντεβού στο 2103239202, αλλά κάθε Κυριακή η είσοδος είναι ελεύθερη από τις 12:00 έως τις 14:30 το μεσημέρι. 

Πρόκειται για ένα χώρο προσωρινής φιλοξενίας των ζώων έως ότου υιοθετηθούν, όπου λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, έχουν στη διάθεσή τους παιχνίδια, αφήνονται ελεύθερα να τρέξουν στην αυλή του καταφυγίου τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα ενώ για τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει και ειδική ρηχή πισίνα ώστε να δροσίζονται. 

«Το Καταφύγιο του Σωκράτη είναι πρότυπο» σημείωσε η ειδική γραμματέας της κυβέρνησης, αρμόδια για τα ζώα συντροφιάς, Μάρσα Δημοπούλου, προσθέτοντας ότι «η συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων είναι πολύ στενή με στόχο την ευημερία των ζώων που βρίσκονται στην Αθήνα». 

«Αποδέχθηκα με πολλή χαρά την πρόσκληση γιατί αυτό είναι ένα καταφύγιο γεμάτο με αγάπη. Βρισκόμαστε εδώ με την ελπίδα ότι τα πλάσματα που φιλοξενούνται, αλλά και όλα όσα βρίσκονται στους δρόμους θα υιοθετηθούν» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Δημοπούλου.

Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, «στα δύο χρόνια λειτουργίας του, το «Καταφύγιο του Σωκράτη» έχει προσφέρει στέγη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα σε τουλάχιστον 700 σκύλους. Επιπλέον, περίπου το 75% των ζώων που φιλοξενήθηκε εδώ έχει υιοθετηθεί με επιτυχία και θέλουμε να φτάσουμε το 100% μέχρι να μην ταλαιπωρείται κανένα ζώο στους δρόμους της Αθήνας». 

Το καταφύγιο είναι στελεχωμένο με 8 άτομα προσωπικό, υποστηρίζεται από μεγάλο αριθμό εθελοντών, ενώ φυλάσσεται όλο το 24ωρο.

Οι κ. Μπακογιάννης μοιράστηκε μάλιστα ένα μήνυμα συνοδευόμενο από το βίντεο που δημιουργήθηκε για το καταφύγιο μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook: «Οι ουρές των μικρών τετράποδων φίλων μας στην Αθήνα κουνιούνται χαρούμενες και είμαστε χαρούμενοι κι εμείς που δίνουμε πίσω λίγη από την αγάπη που μας προσφέρουν».

Αν θέλετε να ανοίξει λίγο η καρδιά σας δείτε το βίντεο και προγραμματίστε ένα ραντεβού, με το νέο καλύτερο φίλο σας στο «Καταφύγιο του Σωκράτη».

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ