«Χελιδονίσματα 2023»: Η πιο χαρούμενη γιορτή της Άνοιξης είναι και πάλι εδώ!

Για 29η χρονιά, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σας προσκαλεί στα «Χελιδονίσματα» για να υποδεχθούμε τα χελιδόνια, φτιάχνοντάς τους μια πήλινη χελιδονοφωλιά! 

Με βασικά υλικά τον ενθουσιασμό των παιδιών και τον πηλό, που αντικαθιστά το χώμα που τα χελιδόνια δυσκολεύονται πλέον να βρουν στην πόλη, τα παιδιά δημιουργούν τις δικές τους φωλιές που μπορούν στη συνέχεια να τοποθετηθούν στο σχολείο ή στο σπίτι προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες και σε εμάς την ευκαιρία να τα παρατηρήσουμε από κοντά.

Στην Αττική η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον, την Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρες 11.00 – 14.00. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο του Πάρκου, στον ανοιχτό χώρο δίπλα στο κανάλι και μπροστά στο Γυμναστήριο του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Α. Τρίτσης», τους «Φίλους του Πάρκου» και το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μητροπολιτικού Πάρκου “Α. Τρίτση” .

Τα παιδιά δημιουργούν τις δικές τους φωλιές (Φωτο Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία)

Παράλληλα, τα «Χελιδονίσματα 2023» θα υλοποιηθούν σε διάφορες περιοχές ανά τη χώρα, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, συλλόγους και εκπαιδευτικές ομάδες:

Θεσσαλονίκη: Κυριακή 19/3, ώρες 10.00-14.00) στις εγκαταστάσεις της Δράσης για την Άγρια Ζωή [9ο χμ. Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθήνας (Γέφυρα Γαλλικού ποταμού)]

Αλιβέρι, Εύβοια: Παρασκευή 24/3, πρωινές ώρες στον πεζόδρομο Αλιβερίου. Διοργάνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

Έδεσσα (Πάρκο Καταρρακτών) – αναμονή περαιτέρω πληροφοριών

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Ορνιθολογική Εταιρεία: 210 8228704 & 210 8227927 | [email protected]

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ