Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: « O τρόπος που τους φερόμαστε αναδεικνύει τον πολιτισμό μας»

Tο δικό της μήνυμα ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, στέλνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με ανάρτησή της στο facebook.

«Μας πλησιάζουν, μας ζητούν ένα χάδι, λίγη τροφή. Αδέσποτα, στερημένα το σπίτι, την προστασία και τη φροντίδα, περιφέρονται στις γειτονιές και τις εξοχές μας, άλλοτε αποστεωμένα, άρρωστα ή κακοποιημένα, και πάντα έκθετα σε ατυχήματα, ασθένειες και ακραίες καιρικές συνθήκες. Κι όμως, θα ήταν οι πιο ανιδιοτελείς μας φίλοι. Θα μας έδιναν χαρά κι αγάπη χωρίς όρους. 

Θα μας κρατούσαν συντροφιά, θα απομάκρυναν τις έγνοιες της ημέρας, θα μας πρόσφεραν σωματική και ψυχική υγεία. Θα άλλαζαν τη ζωή μας προς το καλύτερο με τρόπους που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί.

Σήμερα, παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων, και κάθε μέρα, ας τους δείχνουμε ενεργά το ενδιαφέρον και τον σεβασμό μας. Η ανταπόδοση θα είναι απρόσμενα μεγάλη. Άλλωστε τα ζώα δεν διώχτηκαν ποτέ από τον Παράδεισο, όπως τόσο εύστοχα έγραψε ο Μίλαν Κούντερα. O τρόπος που τους φερόμαστε αναδεικνύει τον πολιτισμό μας.»

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ