Nine Lives Greece για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: «Ας μην ξεχνάμε ότι όλες οι ζωές έχουν την ίδια αξία!»

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και ο οργανισμός Nine Lives Greece  στέλνει το δικό του μήνυμα για μία μέρα που γεμίζει όλους όσοι αγαπούν τα ζώα με πολλά και διαφορετικά συναισθήματα. 

Αναλυτικά η δήλωση του οργανισμού για την σημερινή ημέρα:

«Με αφορμή αυτήν την ημέρα, ας αναλογιστούμε τις δυσκολίες, τις ασθένειες, τους κινδύνους, την έλλειψη φαγητού και την κακοποίηση που υφίστανται καθημερινά εκατομμύρια αδέσποτα ζώα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ας σκεφτούμε το δικό μας ρόλο σε αυτήν τη θλιβερή εικόνα και ας κινητοποιηθούμε όλοι να τους προσφέρουμε μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η διαχείριση και η διατήρηση του αδέσποτου πληθυσμού μέσω της στείρωσης, η παροχή ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης, η καθημερινή σίτιση με κατάλληλη τροφή, η κατασκευή καταλυμάτων για την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα είναι οι δικοί μας τρόποι να δείξουμε την αγάπη μας στους αδέσποτους φίλους μας.

Όλοι όσοι φροντίζουμε αδέσποτα ζώα γνωρίζουμε καλά ότι η σκέψη μας είναι καθημερινά σε αυτά, η αγωνία μας για το αν τους συνέβη κάτι είναι μόνιμη, η χαρά μας όταν κάθε μέρα αντικρίζουμε τα ίδια προσωπάκια είναι τεράστια, η λύπη μας όταν κάποιο δεν είναι πια εκεί είναι επίπονη και το συναίσθημα όταν κάποιο φεύγει από τα χέρια μας για να πάει στο μόνιμό του σπιτάκι είναι πάντα γλυκόπικρο. 

Όλα τα αδεσποτάκια που φροντίζουμε έχουν ονόματα, διαφορετικές προσωπικότητες, συνήθειες, προτιμήσεις και παραξενιές και για εμάς όλους δε διαφέρουν σε τίποτα από εκείνα που έχουμε στο σπίτι μας, παρά μόνο στο ότι αυτά στάθηκαν πιο τυχερά.

Η ευχή μας αυτή τη μέρα και κάθε μέρα είναι όλα τα αδέσποτα ζώα να έχουν αγάπη, φροντίδα, σεβασμό και τις συνθήκες διαβίωσης που τους αξίζουν. Ας κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής τους κι ας μην ξεχνάμε ότι όλες οι ζωές έχουν την ίδια αξία!»

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ