Μελέτιος Μπουραντάς για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: «Υιοθεσία σημαίνει “ισόβια” ευθύνη»

«Υιοθεσία σημαίνει “ισόβια” ευθύνη» ήταν μεταξύ άλλων το μήνυμα του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας Δήμου Ασπροπύργου κ. Μελέτιου Μπουραντά με αφρομή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μελέτιου Μπουραντά για την σημερινή ημέρα:

«Σήμερα, 4 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καλούμαστε όλοι είτε να υιοθετήσουμε ένα ζώο είτε να συνδράμουμε σε προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.

Υιοθεσία όμως σημαίνει “ισόβια” ευθύνη. Θα πρέπει να είμαστε πολύ σίγουροι πως θα δεσμευθούμε ειλικρινά στο ζωάκι που θα υιοθετήσουμε και δεν θα το παραμελήσουμε, πολλώ δε μάλλον εγκαταλείψουμε, κάποια στιγμή.

Ο Δήμος Ασπροπύργου, μέσω της αρμόδιας  Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας, προσπαθεί καθημερινά να συνδράμει στην ευζωία αυτών των πλασμάτων, όπως με την υλοποίηση ειδικών συνεργασιών με κτηνιάτρους της περιοχής, με καθημερινή επισίτιση, με δωρεές τροφών, με διάσωση αδέσποτων υπό την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.

Είναι ένας αγώνας διαρκής, με σημαντική οικονομική μας συμμετοχή, ο οποίος εντάσσεται στο πλαίσιο της  κοινωνικής πολιτικής μας για τα αδέσποτα ζώα.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι μαζί να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της εγκατάλειψης των ζώων. Τα ζώα είναι σαν τα παιδιά. Τα προσέχουμε.»

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ