Κατερίνη: Πυροβόλησαν και σκότωσαν αδέσποτο σκύλο – Βρέθηκαν πάνω από 30 σκάγια στο σώμα του

Ένα αδέσποτο σκυλάκι έπεσε θύμα πυροβολισμού στην Κατερίνη προκαλώντας τον άδικο χαμό του.

Ειδικότερα, όπως δημοσιεύει το Karfitsa.gr, το σκυλάκι δέχτηκε επίθεση στο χωριό Περίσταση στην Πιερία, όπου χρησιμοποιήθηκε ως στόχος και πυροβολήθηκε περισσότερες από 30 φορές σε όλο του το σώμα, πιθανόν με αεροβόλο όπλο, με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει στο κτηνιατρείο όπου μεταφέρθηκε από το συνεργείο περισυλλογής αδεσπότων του Δήμου Κατερίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Karfitsa, το συνεργείο ενημερώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου από φιλόζωη κάτοικο του χωριού, η οποία τάιζε συχνά το άτυχο ζώο. Η ίδια διαπίστωσε ότι δεν έτρωγε και δεν μπορούσε να κουνηθεί, γι’ αυτό και κάλεσε το αρμόδιο συνεργείο. Το ζώο μεταφέρθηκε σε συμβεβλημένο κτηνίατρο και σε ακτινογραφία που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν περισσότερα από 30 σκάγια σε όλο του το σώμα.

Το σκυλάκι φροντιζόταν από φιλόζωη κάτοικο του χωριού, η οποία τάιζε συχνά το άτυχο ζώο (Φωτο | karfitsa.gr)

Η κ. Μαρία Ράγιτς-Ελευθεριάδου, η οποία έχει αναπτύξει φιλοζωική δράση στην περιοχή υπογραμμίζει μιλώντας στην Karfitsa πως ο αδέσποτος σκύλος ήταν ήρεμος και αγαπητός, αφού πολλοί κάτοικοι του χωριού τού έδιναν φαγητό. «Όταν έφτασε το συνεργείο δεν μπορούσαν καν να ακουμπήσουν το ζώο για να το μετακινήσουν γιατί ούρλιαζε από τους πόνους», δηλώνει.

Βρέθηκαν περισσότερο από 30 σκάγια στο σώμα του (Φωτο | karfitsa.gr)

Πάντως υποστηρίζει πως και στο παρελθόν έχει σημειωθεί ανάλογο περιστατικό, ωστόσο επρόκειτο για δεσποζόμενο σκύλο, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα σε κτηνιατρείο και σώθηκε. «Έχει σημασία να βρεθεί αυτός που το έκανε. Γιατί αύριο μπορεί να κάνει το ίδιο σε άλλο αδέσποτο. Πριν αρκετούς μήνες πάλι κάποιος είχε πυροβολήσει σκυλάκι της περιοχής, δεσποζόμενο όμως. Οι ιδιοκτήτες αντιλήφθηκαν αμέσως τι έγινε, μετέφεραν το ζώο στον κτηνίατρο και σώθηκε. Το συγκεκριμένο αδέσποτο ζώο όμως δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να σωθεί. Πυροβολήθηκε πολλές φορές και σε πολλά σημεία του σώματός του», αναφέρει η ίδια.

Και συμπληρώνει: «Αύριο μεθαύριο ο ίδιος άνθρωπος μπορεί να κάνει το ίδιο και σε κάποιο παιδί. Μπορεί να παίζει έξω απ’ το σπίτι του ένα παιδί, να φωνάζει κι αυτός να βγει και να το χτυπήσει. Όποιος γνωρίζει κάτι πρέπει να μιλήσει, έστω και ανώνυμα. Να ενημερώσει τις αρχές. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να σκοτώσει ζώο χωρίς λόγο».

Το άτυχο ζώο υπέκυψε στα τραύματά του (Φωτο | karfitsa.gr)

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, κ. Θωμάς Αναστασιάδης, ο οποίος υπογραμμίζει χαρακτηριστικά μέσω της Karfitsa ότι «δεν είναι συνήθεις αυτές οι εικόνες. Μιλάμε για 30 σκάγια. Κάποιος άρρωστος έκανε σκοποβολή, ήθελε να κακοποιήσει το ζώο. Είναι εξαιρετικά περίεργο περιστατικό».

Τονίζει παράλληλα ότι η νέα διοίκηση του Δήμου Κατερίνης έχει θέσει σε εφαρμογή έναν ειδικό σχεδιασμό για τα αδέσποτα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος: «Ξεκινήσαμε με το καλημέρα να δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ήμασταν βέβαια εξαρχής έτοιμοι με ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Έχει οριστεί ειδική πενταμελής επιτροπή, η οποία διαχειρίζεται το πρόγραμμα. Οι ενέργειες που έχουμε θέσει ως στόχους βρίσκονται σε εξέλιξη».

Πηγή: karfitsa.gr


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ