Καβάλα: Συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες στο νέο καταφύγιο στο Μυρτόφυτο – Ανάγκη για δωρεές υλικών από φιλόζωους επαγγελματίες και ιδιώτες

Τους τελευταίους δυόμισι μήνες οι εθελοντές του υπό συγκρότηση φιλοζωικού σωματείου «A Hug for the Strays» στο Μυρτόφυτο Καβάλας εργάζονται σκληρά για το στήσιμο του καταφυγίου που θα στεγάσει περίπου 200 αδέσποτα σκυλιά.

Σκοπός του καταφυγίου είναι να δὠσει μια δεύτερη ευκαιρία ζωής σε αυτά τα ταλαιπωρημένα πλάσματα, να τα απομακρύνουν από τους εχθρικούς επικίνδυνους δρόμους, προσφέροντάς τους φιλοξενία-σίτιση-θεραπείες-κτηνιατρική φροντίδα και πάνω απ΄όλα μία ευκαιρία εύρεσης επίσημων υιοθεσιών ώστε να ολοκληρώνεται με αίσιο τέλος η προσπάθεια όλων των εθελοντών.

Η εμπειρία άνω των 15 ετών στην κοινωνική αυτή προσφορά, κάνει τους εθελοντές να συνεχίζουν να αγωνίζονται σταθερά και σε αμείωτο βαθμό το σημαντικό αυτό έργο.

Ήδη ελληνικές οικογένειες αλλά και από το εξωτερικό είναι φίλοι του καταφυγίου και έχουν εντάξει ως ισότιμα μέλη σκυλάκια που διασώθηκαν. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που τους στέλνουν, τους δίνουν δύναμη και χαρίζουν ελπίδα.

Σε αυτή την φάση λοιπόν, εργάζονται πυρετωδώς για τη δημιουργία των ξεχωριστών χώρων των τετράποδων φίλων στο νέο τους κτήμα.

Τα καιρικά φαινόμενα και ο επερχόμενος χειμώνας ωστόσο δεν τους αφήνουν πολλά περιθώρια για καθυστερήσεις.

Χρειάζονται υλικά και χέρια βοηθείας από εθελοντές, αυτοκίνητα για μεταφορές βαρέων και ογκωδών υλικών, όπως και τα παρακάτω για την σταδιακή και ολοκληρωμένη διαμόρφωση του χώρου, ο οποίος αξίζει, να σημειωθεί, ότι ήδη επισκέψιμος πάντα σε επικοινωνία μαζί τους και για να υιοθετήσετε επίσημα ένα αδέσποτο σκυλάκι.

Είδη που χρειάζονται

  • Τσιμέντα – Άμμος
  • Πάνελ οροφής – Ξυλεία για την κατασκευή σκυλόσπιτων και μεταλλικούς συνδέσμους
  • Πλέγματα μεταλλικά χοντρά (5χ2m)
  • Τετράγωνες πλάκες πεζοδρομίων
  • Μεταλλικό ή ξύλινο αποθηκάκι για την αποθήκευση των τροφών
  • Δωρεά δένδρων (ΠΛΑΤΑΝΟΜΟΥΡΙΕΣ) από φυτώρια για φύτευση αυτήν την εποχή ώστε σταδιακά να παρέχουμε σκίαση στο κτήμα για τα φιλαράκια μας
  • CRATES μεταλλικά κλουβιά περιορισμού μετά από στειρώσεις ή θεραπείες (έστω και μεταχειρισμένα που δεν σας χρειάζονται πια)
  • Ράφια DEXION – νεροχύτης κήπου για την καθαριότητα σκευών σίτισης
  • Κάδους για νερό πλαστικούς ή μεταλλικούς και λάστιχα ποτίσματος

Επικοινωνήστε μαζί τους για όποιο από τα παραπάνω είδη θέλετε να προσφέρετε (ή αν έχετε άλλα υλικά να μας προτείνετε) ώστε είτε να δωρίσετε απευθείας αν ήδη έχετε στην κατοχή σας κάποιο είδος είτε θέλετε να το προμηθευτείτε για το καταφύγιο από κάποιο κατάστημα είτε μέσω διαδικτύου.

Θα γίνει στη σελίδα του «A Hug for the Strays», δημόσια ανάρτηση ευχαριστώντας όλους του φίλους δωρητές.

Εναλλακτικά μπορείτε να μας βοηθήστε καταθέτοντας σε οποιοδήποτε ποσό στην:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ :
5245106525219
IBAN GR76 0172 2450 0052 4510 6525 219
SWIFT BIC : PIRBGRAA419 Swift-BIC: PIRBGRAA

Οι σελίδες: https://www.hugforstrays.gr | A hug for the strays KAVALA στο Facebook

Εν αναμονή οποιασδήποτε επικοινωνίας και βοήθειας για τους τετράποδους αγαπημένους φίλους

Επικοινωνία:

ΑΛΙΚΗ ΤΣΟΚΑΤΑΡΙΔΟΥ (επικεφαλής) ΤΗΛ. 697 760 3770

ΕΥΑΝΘΙΑ ΚΑΚΑΤΙΔΟΥ ΤΗΛ. 694 475 9759 ΒΙΛΛΥ ΝΕΓΚΟΓΛΟΥ ΤΗΛ. 697 526 4382


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ