Κέρκυρα: Ο Σύλλογος «Υιοθετώ» και η «Νέμεσις» θα δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής για την υπεράσπιση της κατηγορίας κατά του αγωγιάτη

Την οργή του κόσμου έχει προκαλέσει ο άδικος θάνατος του αλόγου που έσερνε την τουριστική άμαξα με πελάτες στην Κέρκυρα.

Ο 76χρονος ιδιοκτήτης του αλόγου που ξεψύχησε το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Ιουλίου σε κεντρικό δρόμο της πόλης της Κέρκυρας συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων (κακοποίηση ζώου-αλόγου) και σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Υιοθετώ» Κέρκυρας και η Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι με κοινό δελτίου Τύπου αναφέρονται στον τραγικό και βασανιστικό θάνατο του ζώου και ενημέρωσαν ότι θα δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής για την υπεράσπιση της κατηγορίας κατά του αγωγιάτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους

Είναι πλέον γνωστός ο τραγικός και βασανιστικός θάνατος του αλόγου στη Κέρκυρα, που ενώ ήταν πολύ άρρωστο εξαναγκαζόταν από τον ανάλγητο ηλικιωμένο ιδιοκτήτη του να εργάζεται καθημερινά σε συνθήκες “απάνθρωπες”, ο οποίος επιπλέον το χτυπούσε όταν αυτό ανήμπορο δε μπορούσε να σύρει την άμαξα.

Μόνο ως κακούργημα μπορεί και επιβάλλεται να χαρακτηριστεί αυτή η βάναυση μεταχείριση χωρίς κανένα ελαφρυντικό γιατί ο ιδιοκτήτης του γνώριζε τη κατάσταση του ζώου και το οδήγησε στο θάνατο.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι συνθήκες και οι λόγοι θανάτου του προκάλεσαν την μήνιν της αντεισαγγελέως ΑΠ, κας Αναστασίας Μασούρα.

Ο Φιλοζωικός μας Σύλλογος «Υιοθετώ» Κέρκυρας και η Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι ενημέρωσαν αμέσως ότι θα δηλώσουν Παράσταση Πολιτικής Αγωγής για την υπεράσπιση της κατηγορίας κατά του αγωγιάτη.

Οι πρώτες ενέργειες μας ήταν και είναι:

  1. Να γίνει άμεσα νεκροψία και νεκροτομή για να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου του δύστυχου ζώου, το οποίο προφανέστατα δεν άντεξε το καύσωνα και τις κακουχίες και να παρευρεθεί και κτηνίατρος της εμπιστοσύνης μας.
  2. Οι δύο φορείς μας με επιστολή τους θα ζητήσουν την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού, των αρμόδιων υπουργών και των κομμάτων για τη συνολική κατάσταση με τα ιπποειδή στη χώρα μας και ιδίως των ιπποειδών ταξί.
  3. Θα ζητήσουν για πολλοστή φορά την άμεση και Εδώ και Τώρα κατάργηση της βάναυσης και θανατηφόρας για τα άλογα και γαϊδουράκια αυτής δραστηριότητας σε όλη τη χώρα με πρώτη τη Σαντορίνη.
  4. Θα ζητήσουν να αποζημιωθούν οι αγωγιάτες και ότι άλλο χρειαστεί για να βοηθη θούν στη περαιτέρω επιβίωσή τους.
  5. Οι φορείς μας είναι αντίθετοι με τη λήψη ημίμετρων ιδίως στη Σαντορίνη αλλά και σε άλλες πόλεις, που σε λίγο ξεχνιούνται και η κατάσταση διαιωνίζεται εις βάρος των ζώων αυτών εδώ και χρόνια.
  6. Οι δύο Φορείς μας θα ενημερώσουν τους μεγάλους φιλοζωικούς οργανισμούς στην Ευρώπη και την Αμερική και θα τους ζητήσουν τη δραστική παρέμβασή τους .

Οι θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μας είναι απαγορευτικές για το επάγγελ μα αυτό και αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο.

Λέμε «ΟΧΙ» στο βασανισμό των ζώων αυτών και κάθε είδους ζώων.
Λέμε, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις, για τι Περιβάλλον, τα Ζώα, κατά του κυνηγιού.
Η Επικεφαλής της Ομοσπονδίας
Νατάσα Μπομπολάκη
Νομικός

Για το
Φιλοζωικό Σύλλογο Υιοθετώ Κέρκυρας.
Στάμη Τζώρα

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ