Κέρκυρα: Άφαντοι οι αμαξηλάτες – Δεν εμφανίστηκαν σήμερα γιατί φοβούνται τους φιλόζωους – Τι έδειξε η νεκροψία

Στο Αστυνομικό Τμήμα βρίσκεται ακόμα η δικογραφία για την υπόθεση του αλόγου του 80χρονου ιδιοκτήτη που ξεψύχησε στην άσφαλτο την ώρα που μετέφερε τουριστική άμαξα στην οποία επέβαιναν τουρίστες στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πρόεδρος της Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι «Νέμεσις» Νατάσα Μπομπολάκη, επικοινώνησε με τον Αστυνομικό Περιφερειακό Διευθυντή Ιονίων Νήσων και την ενημέρωσε ότι ο Διοικητής του τμήματος συσκέπτεται με τον εισαγγελέα για το περιστατικό και της επιβεβαίωσε ότι τα πρόστιμα θα επιβληθούν όπως προβλέπει ο νόμος, ενὠ η δικογραφία βρίσκεται ακόμη στο αστυνομικό τμήμα.

Η κ. Μπομπολάκη ωστόσο αναφέρει ότι αυτό είναι σχετικό καθώς εξαρτάται από το αν θα χαρακτηριστεί το περιστατικό κακούργημα ή πλημμέλημα.

Την ίδια στιγμή, η Νατάσα Μπομπολάκη αναφέρει ότι οι αμαξάδες δε πήγαν σήμερα γιατί φοβούνται τους φιλόζωους, που έχουν συγκέντρωση, μη πειράξουν τα άλογα.

Τι έδειξε η νεκροψία

Όπως δημοσίευση σήμερα το ertnews.gr, δεν υπήρξαν ίχνη κακοποίησης του αλόγου που κατέρρευσε και ξεψύχησε χθες (6/7) το μεσημέρι σε κεντρικό δρόμο στην πόλη της Κέρκυρας, σύμφωνα με την νεκροψία που έγινε το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο θάνατος προήλθε από παθολογικά αίτια με πιθανότερο το πνευμονικό εμφύσημα.

Μάλιστα οι κτηνίατροι που συμμετείχαν στην διαδικασία, του δημόσιου κτηνιατρείου και ιδιώτες, διαπίστωσαν πως το άλογο ήταν ταϊσμένο και περιποιημένο, ενώ δεν υπήρξε κανένα ίχνος που να μαρτυράει κακοποίηση του ζώου.

Στο μεταξύ διαμαρτυρία προγραμμάτισαν φιλοζωικές οργανώσεις σήμερα Παρασκευή στις 11 το πρωί μπροστά από την είσοδο του παλιού φρουρίου με το σύνθημα, «όχι άλλα νεκρά ζώα στο βωμό του κέρδους».


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ