Κέρκυρα: Σήμερα αναμένεται η κτηνιατρική γνωμάτευση για το θάνατο του αλόγου που έσερνε άμαξα στον καύσωνα

Στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η Αγγελική Άνθη, μέλος ΔΣ «ΚΙΒΩΤΟΥ» Κέρκυρας, για τον τραγικό θάνατο του αλόγου την ώρα που έσερνε τουριστική άμαξα με πελάτες το μεσημέρι της Πέμπτης.

Το θλιβερό περιστατικό συνέβη στις δύο το μεσημέρι την Πέμπτη 6 Ιουλίου, τη στιγμή που το άτυχο άλογο μετέφερε στην άμαξα τουρίστες, όταν ξαφνικά έπεσε στον δρόμο του Φοίνικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άλογο βρισκόταν σε μία πολύ δύσκολη ανηφόρα ενώ σύμφωνα με καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα δεχόταν μαστιγώματα κατά τη διάρκεια της διαδρομής από τον αμαξά.

Αναμένεται η ιατρική εξέταση του αλόγου ώστε να διαπιστωθούν οι λόγοι του θανάτου του.

Η Αγγελική Άνθη, μέλος ΔΣ «ΚΙΒΩΤΟΥ» Κέρκυρας, μίλησε στο MEGA και εξήγησε πως το άλογο βρισκόταν στην μεγαλύτερη ανηφόρα της Κέρκυρας.

«Από πέρσι έχει δοθεί απαγορευτική οδηγία των αλόγων από 1 το μεσημέρι έως τις 5 και αυτό έπρεπε να ελέγχεται από τη αστυνομία».

Σύμφωνα με την απόφαση που έχει δοθεί από την Κτηνιατρική Υπηρεσία στους αμαξηλάτες για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων, δεν επιτρέπεται να κινούνται οι άμαξες από τις 13:00 έως τις 17:00 τις θερμές ημέρες του καλοκαιριού, ειδικά με θερμοκρασίες από 35 βαθμούς Κελσίου και πάνω στη διαδρομή των ζώων, τα οποία τις ώρες εκείνες θα πρέπει να αναπαύονται σε σκιερά και δροσερά μέρη.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ