Κολομβία: Γείτονας έδεσε σκυλάκι με κολλητική ταινία σε κολώνα ως τιμωρία και καυχιέται στα κοινωνικά δίκτυα (βίντεο)

Ένα βίντεο που κάνει το γύρω του διαδικτύου έχει προκαλέσει μεγάλη αγανάκτηση σε όλο τον κόσμο, καθώς οι εικόνες δείχνουν μια κατάφωρη πράξη κακοποίησης ζώου.

Ειδικότερα, ένας άνδρας κολομβιανής καταγωγής καυχιέται περήφανα ότι έδεσε ένα σκυλάκι σε δημόσιο στύλο φωτισμού με κολλητική ταινία συσκευασίας ως τιμωρία γιατί έκανε την ανάγκη του μπροστά από το σπίτι του.

Το βάναυσο περιστατικό έχει προκαλέσει την οργή χιλιάδων χρηστών του διαδικτύου που ζητούν την τιμωρία του.

Το εν λόγω βίντεο καταγράφηκε από τον δράστη, ωστόσο στις εικόνες ακούγεται μόνο η φωνή του, στο οποίο εξηγεί τον λόγο που αποφάσισε να τιμωρήσει τον σκύλο με το όνομα Ντόκι.

Ο δράστης ακούγεται να λέει ότι ο σκύλος εκτελεί συνέχεια τις ανάγκες του μπροστά από το σπίτι του, οπότε με αυτό το μέτρο ελπίζει ότι οι ιδιοκτήτες του τετράχρονου σκύλου να λάβουν μέτρα για το θέμα.

«Εδώ είναι το σκυλάκι που έρχεται στην πόρτα του σπιτιού μου, κἀνει την ανάγκη του κάθε μέρα, το είπαμε στην ιδιοκτήτρια, της επιστήσαμε την προσοχή για να την παρακαλέσουμε να δέσει το σκυλάκι και δεν το έδενε, οπότε τον αφήνω δεμένο εδώ για να έρθει να δει πώς δένεις ένα σκυλάκι που κάνει την ανάγκη του», είπε ο δημιουργός του βίντεο, ο οποίος έδεσε και το ρύγχος του σκύλου για να μην μπορεί να γαβγίσει.

Μετά τη διάδοση αυτού του βίντεο, δεκάδες άνθρωποι ζήτησαν την παρέμβαση των αρχών, οι οποίες μετέβησαν αμέσως στο σημείο για να διασώσουν τον Ντόκι και αφού αξιολογήθηκε από ομάδα ειδικών ανακοινώθηκε ότι ο τετράχρονος σκύλος ήταν σε καλή φυσική κατάσταση, ωστόσο επισήμαναν ότι παρουσίαζε εμφανή συναισθηματική βλάβη, καθώς δεν γάβγιζε και ήταν απρόθυμος να έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους.

Η αστυνομία ταυτοποίησε τον δράστη και ξεκίνησε τις διαδικασίες για την προφυλάκισή του, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τέλος, οι αρχές επεσήμαναν ότι, σε περίπτωση που ο άνδρας παραπεμφθεί σε δίκη και κριθεί ένοχος για κακοποίηση ζώου, θα μπορούσε να καταδικαστεί σε φυλάκιση από 12 έως 36 μήνες, εκτός από πρόστιμο από 5 έως 60 φορές τον ελάχιστο μηνιαίο μισθό που ισχύει στην Κολομβία.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ