Κρήτη: Νέα κακοποίηση σκύλου – Ακρωτηρίασαν βάναυσα τα αυτιά του

Αναφορές από την Κρήτη κάνουν λόγο για νέο περιστατικό κακοποίησης σκύλου στο Ρέθυμνο, ο οποίος βρέθηκε ακρωτηριασμένος να αιμορραγεί, δεμένος σε κάδους κοντά στο πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου.

Ο άτυχος σκύλος εντοπίστηκε το Σάββατο 8 Ιουλίου και μεταφέρθηκε άμεσα σε κτηνίατρο από εθελοντές της φιλοζωικής ομάδας «Νοιάζομαι». Ο φρικτός τραυματισμός του νεαρού βελγικού ποιμενικού και η εικόνα της άθλιας κατάστασής του σόκαραν ακόμη και τον κτηνίατρο, αναφέρει το neakriti.gr.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το νεαρό βελγικό λυκόσκυλο ακρωτηριάστηκε βάναυσα στα αυτιά του από κτηνοτρόφο, ο οποίος -προφανώς- μόλις συνειδητοποίησε ότι προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία και μόλυνση στο άτυχο ζώο, αποφάσισε να απαλλαγεί από αυτό, δένοντάς το με σκοινί στους κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται έξω από τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Το περιστατικό καταδίκασε σε ανακοίνωσή της η Εθελοντική Φιλοζωική Ομάδα Ρεθύμνου «Νοιάζομαι», θυμίζοντας και το προ ημερών αντίστοιχο ευνουχισμό σκύλου στα γεννητικά του όργανα με μεταλλικό δεματικό καλωδίων (tire up), σημειώνοντας πως η κατάσταση έχει φτάσει πια στο απροχώρητο και κατηγορώντας τις τοπικές αρχές για την έλλειψη υποδομών, καθώς και την πολιτεία για την ολιγωρία.



Ο σκυλάκος, ο οποίος ονομάστηκε Μπρούνο, αναζητά τώρα μια νέα οικογένεια για να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του, μακριά από τον πόνο και την κακοποίηση που γνώρισε μέχρι τώρα.

Πιο αισιόδοξα είναι τα νέα για τον σκύλο που εντοπίστηκε στην περιοχή της Αμμουδάρας Μαλεβιζίου, ο οποίος είχε ευνουχιστεί στα γεννητικά του όργανα, καθώς οι άνθρωποι που τον βρήκαν στον δρόμο και τον μετέφεραν στο κτηνιατρείο αποφάσισαν να τον υιοθετήσουν.



 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ