Κρήτη: Στην απόλυτη εξαθλίωση ζούσαν 4 σκυλιά στο Ηράκλειο – Ένα βρέθηκε νεκρό – Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες (βίντεο σοκ)

Σε κοτέτσι, στα περίχωρα του Ηρακλείου βρέθηκαν τέσσερα σκυλιά που ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες, υποσιτισμένα εκ των οποίων ἐνα είναι νεκρό.

Οι ιδιοκτήτες τους, συνελήφθησαν και είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της κακοποίησης ζώου και με τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του zoosos.gr, η καταγγελία έγινε χάρη στην κινητοποίηση φιλόζωων. Τα ζώα μεταφέρθηκαν σε κτηνιατρείο ωστόσο δεν πρόλαβαν να σώσουν ένα από αυτά. Τα ζώα που βρέθηκαν σκελετωμένα από ασιτία και γεμάτα παράσιτα, κατασχέθηκαν με εισαγγελική εντολή και παραδόθηκαν στην μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ζωφόρος».

Στους συλληφθέντες επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 15.000 ευρώ για το νεκρό σκυλί και από 1.000 ευρώ για τα υπόλοιπα, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική κακοποίηση.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθησαν, χθες Τρίτη 20.06.2023 σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου, από αστυνομικούς του Α΄Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές του ανωτέρου Δήμου, όπως διαπιστώθηκε σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, οι τρεις ημεδαποί διατηρούσαν ζώα συντροφιάς (σκυλιά), τα οποία ζούσαν σε μη κατάλληλες συνθήκες ευζωίας με συνέπεια την παθητική κακοποίηση τους, ενώ σε ένα εξ΄αυτών επήλθε ο θάνατος.

Οι ημεδαποί συνελήφθησαν και βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Οι προανακρίσεις διενεργούνται από το Α΄Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ