Υπάλληλοι του ΕΦΚΑ Ελευσίνας διέσωσαν αδύναμο γλάρο

Με επίσκεψη-έκπληξη δέχτηκαν το πρωί της Δευτέρας 19.06 υπάλληλοι του ΕΦΚΑ Ελευσίνας όταν εντόπισαν ένα πανέμορφο γλάρο στην αυλή των γραφείων της υπηρεσίας φανερά εξουθενωμένο.

Ο γλάρος, που ήταν αρκετά εξουθενωμένος, φαινόταν ανήσυχος, όπως αναφέρουν, και
αμέσως επικοινώνησαν με τις υπηρεσίες του δήμου που έχουν την αρμοδιότητα για τη φροντίδα και διάσωσή του, καθώς διέκριναν την αδυναμία του να πετάξει.

Προς μεγάλη τους ἐκλπηξη, η υπηρεσία δήλωσε αναρμόδια, ωστόσο δεν τα παράτησαν, αφού χάρη στην βοήθεια του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, δόθηκαν οδηγίες που οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ τήρησαν με ευλάβεια και ανἐλαβαν την ευθύνη του πτηνού.

Ο γλάρος, ο οποίος βαπτίστηκε Τζόρνταν, έφαγε φρέσκα ψαράκια και κουλούρι, ήπιε νερό, τοποθετήθηκε σε χαρτοκιβώτιο και στη συνἐχεια τον μετἐφεραν στο Κτηνιατρικό Ιατρείο των κ.κ. Χαραλαμπίδη και Ακρίβου στο Περιστέρι, εθελοντές συνεργάτες της ΑΝΙΜΑ.

Ελευσίνας
Ο γιατρός που τον εξέτασε διαπίστωσε ότι ήταν κουρασμένος και αδύναμος (Φωτο Sofia Adam)

Ο γιατρός που τον εξέτασε διαπίστωσε ότι ήταν κουρασμένος και αδύναμος. Η τροφή και το νερό που του έδωσαν οι διασώστες του τον βοήθησαν και, έπειτα από συνεννόηση με την ΑΝΙΜΑ, μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της.

«Είμαστε ευχαριστημένοι με την εξέλιξη η διάσωση πέτυχε, ο Τζόρνταν θα συνεχίσει το πέταγμα του τις βόλτες του. Δεν θ᾽ ασχοληθώ ονομαστικά με όσους γύρισαν την πλάτη στην προσπάθεια μας, τους γνωρίζετε, οι υπηρεσίες του κράτους και του Δήμου δήλωσαν αναρμόδιες», υπογράμμισαν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ και φύλακες άγγελοι του Τζόρνταν.


Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ