Κρήτη: Συνελήφθη συλλέκτρια που διατηρούσε 87 ζώα σε τραγικές συνθήκες σε παράπηγμα στα Χανιά

Σε παράπηγμα δίπλα στο σπίτι της στην οδό Θερμοπυλών στα Χανιά γυναίκα-συλλέκτρια διατηρούσε 77 γάτες και 10 σκύλους σε τραγικές συνθήκες.

Η γυναίκα συνελήφθη καθώς διαπιστώθηκε ότι οι συνθήκες δεν ήταν καλές και πλέον βρίσκεται κατηγορούμενη για παραβάσεις της νομοθεσίας για την ευζωία ζώων συντροφιάς και της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 200.000 ευρώ.

Οι φωτογραφίες των ζώων σοκάρουν αφού όλα ήταν φυλακισμένα σε χαρτόκουτες και σε σιδερένια κλουβιά.

Την καταγγελία έφερε στο φως η Λίντα Σηφοδασκαλάκη η οποία αναφέρει ότι την Κυριακή 21/1 έγινε κλήση στην αστυνομία από μέλη της «Save Animals Chania» στο σπίτι που είχαν εντοπίσει την κακοποίηση ωστόσο δεν μπόρεσαν οι αρχές να μπουν γιατί δεν άνοιγαν. Την Δευτέρα 22/1 κλιμάκιο της αστυνομίας πήγε στο σπίτι και μπήκαν μέσα για έλεγχο και αυτό που αντίκρισαν οι αστυνομικοί, τους σόκαρε!

Ολόκληρη η ανάρτηση της Λίντας Σηφοδασκαλάκη

Αγάπη ή Κακοποίηση;

Πόσες εκατοντάδες μάτια είδαν το περίεργο δίχτυ με καλαμιές να καλύπτει ερμητικά και στην οροφή την αυλή του φαινομενικά κανονικού σπιτιού σε κεντρική συνοικία των Χανίων;

Πόσες εκατοντάδες αυτιά άκουγαν τόσα χρόνια απελπισμένες κραυγές γατιών από έξω, πόσοι γείτονες ήξεραν ότι κάτι κακό γίνεται στα ζώα μέσα σε αυτό το σπίτι και σιωπούσαν;
Πόση δυσοσμία και σκουπίδια βρισκόταν μέσα από το δίχτυ αλλά κανείς δεν σκέφτηκε ποτέ να καλέσει μια αρμόδια υπηρεσία για έλεγχο;

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο στην ανάρτηση, έχοντας υπόψη ότι αυτοί που είχαν τα ζώα σε αυτές τις συνθήκες το έκαναν από αγάπη.

Πριν 10 μέρες μας ενημερωθήκαμε ότι σε σπίτι στα Χανιά, από την ερμητικά περιφραγμένη με καλαμιές και δίχτυ αυλή, ακουγόταν απελπισμένες κραυγές γατιών και γαυγίσματα σκύλων.

Την Κυριακή 21/01/2024 έγινε κλήση στην άμεση δράση από μέλη της «Save Animals Chania» στο σπίτι που είχαμε εντοπίσει την κακοποίηση, αλλά η αστυνομία δεν μπόρεσε να μπει μέσα γιατί δεν άνοιγαν. Υποβάλαμε άμεσα το ίδιο απόγευμα γραπτή καταγγελία.

Την Δευτέρα 22/01/2024 κλιμάκιο της αστυνομίας πήγε στο σπίτι και μπήκαν μέσα για έλεγχο. Αυτό που αντίκρισαν, τους σόκαρε τόσο πολύ, που δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψουμε.

Στο χώρο της αυλής αλλά και μέσα στο σπίτι, πέραν των σκουπιδιών και της βρωμιάς που επικρατούσε, υπάρχουν αυτοσχέδια ξύλινα κουτιά, κλουβιά από παλέτες σκεπασμένα με χαρτόκουτες και νάιλον, συρμάτινα σκουριασμένα κλουβιά καλυμμένα εντελώς, στα οποία μέσα ζουν στριμωγμένες (ανά ομάδες) 77 ΓΆΤΕΣ!!! Οι γάτες ζουν στο σκοτάδι, πολλές φαίνονται άρρωστες και οι περισσότερες δεν είχαν χώρο καν να κουνηθούν.

Επίσης υπήρχαν 2 σκυλιά περίπου 4 κιλών μέσα σε ένα στενό κλουβί 1Χ1 που δεν τους επέτρεπε καμία κίνηση, 3 σκυλιά δεμένα στον κήπο, και άλλα 5 σκυλιά δεμένα στις καρέκλες και το τραπέζι της κουζίνας του σπιτιού, όλα μικρόσωμα (6-7 κιλά) όλα με τσίβες και βρώμικα.

Έκκληση για φιλοξενίες

Η Λίντα Σηφοδασκαλάκη κάνει έκκληση για φιλοξενίες. Ήδη όπως ενημερώνει έχει προσφερθεί φιλοξενία για 14 γάτες και ένα σκυλί και μένουν 61 γάτες και 9 σκυλιά τα οποία πρέπει να βρουν σπίτια.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη την Δευτέρα 22/1 το μεσημέρι στα Χάνια από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χανίων ημεδαπή κατηγορούμενη για παραβάσεις της νομοθεσίας για την ευζωία ζώων συντροφιάς.

Σε έλεγχο που έγινε στην οικία της ημεδαπής, διαπιστώθηκε ότι διατηρούσε συνολικά 77 γάτες και 10 σκύλους τα οποία διαβιούσαν σε συνθήκες που δεν εξασφάλιζαν την ευζωία τους.

Σε βάρος της ημεδαπής επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χανίων.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ