Κρυσταλόβρυση Αχαΐας: Πυροβόλησαν και σκότωσαν τα δεσποζόμενα σκυλιά τους – Βαρύ πρόστιμο για το αποτρόπαιο έγκλημα

Δύο δράστες, πυροβόλησαν και σκότωσαν τα τέσσερα σκυλιά τους στο χωριό Κρυσταλόβρυση Αχαΐας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Πανελλαδική Φιλοζωικής και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) δύο εκ των τεσσάρων ζώων βρέθηκαν νεκρά από την αστυνομία και μεταφέρθηκαν στην κτηνίατρο του Δήμου Πατρέων προκειμένου να γίνει νεκροψία και να συνταχθεί Έκθεση ενὠ τα άλλα δύο ζώα παρά τις πολύωρες προσπάθειες των αστυνομικών δεν ανευρέθηκαν.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν από τους Αστυνομικούς του Γ’ ΑΤ Πατρών για τις πράξεις των οποίων υπάρχει και αυτόπτης μάρτυρας.

Η δικηγόρος της Ομοσπονδίας μας η κ. Ελένη Αρβανίτη κατέθεσε Δήλωση προς υποστήριξη της κατηγορίας εκ μέρους της ΠΦΠΟ.

Οι δράστες αντιμετωπίζουν κακουργηματικές ποινές σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4830/2021 που επιφέρουν ποινή φυλάκισης έως και 10 έτη, χρηματικές ποινές έως 50.000 ευρώ και υψηλά διοικητικά πρόστιμα από 30.000 – 50.000 ευρώ ανά ζώο.

Οι δράστες οδηγήθηκαν ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα βάσει της αυτόφωρης διαδικασίας και απολογήθηκαν τη Δευτέρα.

Η δικηγόρος Ελένη Αρβανίτη εξήγησε στο thebest.gr ότι σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα τα δύο από τα τέσσερα σκυλιά μετά από τους πυροβολισμούς που δέχθηκαν άρχισαν να τρέχουν ουρλιάζοντας. Οι δύο άνδρες δεν παραδέχθηκαν ότι πυροβόλησαν τα σκυλιά που δεν βρέθηκαν. Ισχυρίστηκαν ότι βρίσκονται στο κτήμα τους ενώ για εκείνα που βρέθηκαν νεκρά υποστήριξαν κατά την απολογία τους, στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτοφώρου, ότι τα πυροβόλησαν καθώς τους έφαγαν κάποια πρόβατα.

«Παρουσίασαν κάποιες φωτογραφίες με νεκρά πρόβατα, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν είναι πρόσφατες. Οι δύο δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι με μόνο περιοριστικό μέτρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Δεν αποφασίστηκε από το δικαστήριο να καταβληθεί και εγγύηση καθώς από την αστυνομία ορίστηκε  υψηλό πρόστιμο, 200.000 ευρώ για τον καθένα, 50.000 ευρώ για κάθε σκυλί», επισημαίνει η κ. Αρβανίτη.

Η ΠΦΠΟ αναφέρει με αφορμή την σοκαριστική εγκληματική πράξη: «Η Ελληνική κοινωνία υποφέρει από τις πολυάριθμες και ανεξέλεγκτες κακοποιήσεις ζώων, κάτι που μας εκθέτει διεθνώς βάζοντας τη χώρα μας στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως για τη βάρβαρη συμπεριφορά μας προς τα ζώα. Πιστεύουμε πως οι δικαστικοί λειτουργοί θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων ως έπραξε και η Αστυνομία στην Πάτρα. Είναι επείγουσα η ανάγκη να γίνει αντιληπτό στη χώρα μας πως τα ζώα προστατεύονται πλέον από το Νόμο και η πρόοδος και αλλαγή νοοτροπίας πρέπει να είναι μονόδρομος.»


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ