Ομιλία Προστασία της Φύσης LAB με θέμα «Δασικές Πυρκαγιές σε Μεσογειακά οικοσυστήματα στον 21ο αιώνα»

Με θέμα τις «Δασικές Πυρκαγιές σε Μεσογειακά οικοσυστήματα στον 21ο αιώνα» και case «Πολίτες & πρόληψη δασικών πυρκαγιών: Η περίπτωση των Κυθήρων & προτάσεις για το μέλλον» συνεχίζεται ο νέος κύκλος «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ LAB».

Ομιλητές θα είναι ο κ. Νίκο Γεωργιάδη (PhD, Δασοπόνος Περιβαλλοντολόγος, Επικεφαλής του Χερσαίου Προγράμματος του WWF Ελλάς) και ο κ. Μιλτιάδης Αθανασίου, (PhD, Εντεταλμένος Ερευνητής, Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ).

Στην ομιλία του ο κ. Νίκος Γεωργιάδης θα αναφερθεί στις άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις των δασικών πυρκαγιών στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και θα προτείνει δράσεις αποκατάστασης και παραδείγματα καλών πρακτικών από την εμπειρία του.

Περνώντας από τη θεωρία στην πράξη, ο κ. Μιλτιάδης Αθανασίου, ειδικός στις δασικές πυρκαγιές, θα συζητήσει για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών και θα παρουσιάσει την περίπτωση των Κυθήρων και το πρόγραμμα της ΕΕΠΦ «Η Αναγέννηση των Κυθήρων και πρόληψη δασικών πυρκαγιών», προτείνοντας λύσεις για το μέλλον. Όπως αναφέρει: «Είναι αναγκαίο οι πολίτες να έχουν ενεργό ρόλο στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών».

Οι ομιλίες θα μεταδοθούν και μέσω live streaming από το κανάλι YouTube της ΕΕΠΦ, με διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα. Η συμμετοχή για όλους είναι δωρεάν.

Για τον κύκλο των 4 ομιλιών, θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης για επαγγελματική ανάπτυξη.

Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ