Κτηνωδία στη Σάμο: Σκότωσαν δύο σκυλιά με φόλες στο Άνω Βαθύ – Άλλο ένα ζωάκι αγνοείται

Δύο σκυλάκια βρέθηκαν νεκρά από φόλες στην στην κοινότητα του Άνω Βαθέος στη Σάμο.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου, πρόκειται για ένα διπλό έγκλημα με θύμα ένα αδέσποτο και ένα δεσποζόμενο σκυλάκι ενώ αναφέρει πως ένα ακόμα αδέσποτο αγνοείται στην περιοχή κοντά στο ξενοδοχείο «Χριστιάννα».

Ο δράστης μάλιστα, όπως αναφέρει το Σωματείο, έδρασε κοντά στην πλατεία του χωριού που είναι γεμάτη κόσμο και σε μία περιοχή όπου παίζουν και μικρά παιδιά και όχι σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό.

«Ανθρώπινο χέρι απροκάλυπτα χωρίς κανέναν ενδοιασμό έσπειρε το θάνατο σε αθώα πλάσματα που δεν ενοχλούσαν απλά είχαν την ατυχία να ζουν στον ίδιο χώρο με τους εγκληματίες», γράφει το Σωματείο.


Υπάρχει παρελθόν

Σύμφωνα με το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου, για τα δύο σκυλάκια της περιοχής,  Ισαάκ και  Ρόκι, είχε γίνει καταγγελία στο Δήμο Ανατολικής Σάμου, με βίντεο που είχε τραβηχθεί για να δείξουν ότι είναι «επιθετικά».

«Έγινε αμέσως αυτοψία από εθελοντές του σωματείου μας, μάλιστα 3 φορές επισκεφθήκαμε την περιοχή για να διαπιστωθεί η επικινδυνότητα των δύο σκυλιών, τα οποία αμέσως μας έδειξαν το φιλικό τους χαρακτήρα (υπάρχουν βίντεο στην κατοχή μας) και μάλιστα το επιβεβαιώνουν πάρα πολλοί άνθρωποι που μιλήσαμε μαζί τους», αναφέρει το σωματείο.

Ενημερώθηκε σχετικά ο Δήμος, έγινε η αποπαρασίτωση και προγραμματίστηκε ραντεβού για τη στείρωσή τους.

«Αυτή η προοπτική σίγουρα δεν άρεσε στους εγκληματίες, τονίζει και σήμερα ήρθαν αντιμέτωποι με το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα», υπογραμμίζει.

Τα άψυχα σώματα τους περισυνέλεξε συνεργείο του Δήμου και το φιλοζωικό σωματείο περιμένει από τον Δήμο μέσω του αρμόδιου αντιδημάρχου -εφόσον γνωρίζει ποιος του έστειλε το αρχικό βίντεο- να προβεί σε καταγγελία στην αστυνομία ώστε να εξεταστεί η περίπτωση.

«Κάποιος που απειλεί, είναι ο ικανός να πράξει και το έγκλημα και σε κάθε περίπτωση είναι ο πρώτος και κύριος ύποπτος να εξεταστεί από τις αρμόδιες αρχές», τονίζει το φιλοζωικό σωματείο Σάμου που ζητά την δικαίωση αυτών των άτυχων ζώων και την αποτροπή κάθε τέτοιας αποτρόπαιας πράξης στο μέλλον.

«Καταδικάζουμε το έγκλημα και ζητάμε να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο δράστης», συμπληρώνει.


Η Νομοθεσία για την προστασία ζώων

Βάσει της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων, η θανάτωση ενός ζώου αποτελεί κακούργημα για το οποίο επιβάλλεται ποινή κάθειρξης έως 10 ετών και χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ, ενώ παράλληλα, προβλέπεται και διοικητική κύρωση, δηλαδή πρόστιμο από 30.000 έως 50.000 ευρώ ανά ζώο και περιστατικό.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ