Κτηνωδία στη Λιβαδειά: Τον κλώτσησαν, τον πέταξαν στα σκουπίδια και τώρα ο μικρός σκύλος παλεύει να σταθεί στα πόδια του 

Με βάναυσο τρόπο κακοποίησαν έναν μικρόσωμο σκύλο πριν από μερικές εβδομάδες στην Λιβαδειά. 

Τις τελευταίες εννέα ημέρες, ένας πανέμορφος σκύλος δίνει την δική του μάχη να σταθεί στα πόδια του μετά τη δυνατή κλωτσιά που δέχτηκε με αποτέλεσμα να του προκληθεί κάκωση στο κάτω μέρος τους σώματος και το άτυχο σκυλάκι να υποστεί αιμορραγία, μένοντας παράλυτο στο ένα από τα πίσω του πόδια.

«Είναι τόσο μεγάλη η οργή και ο θυμός μας, όταν μας είπε ότι βάσει των ευρημάτων από την ακτινογραφία, την κάκωση που έχει από κάτω στο σώμα του, δείχνει ότι έγινε μάλλον από δυνατή κλωτσιά… γιατί ένα αυτοκίνητο θα το είχε λιώσει…», αναφέρει ο φιλοζωικός σύλλογος «Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς».

Όταν οι εθελοντές του συλλόγου είδαν την ανάρτηση για τον σκύλο, έστειλαν αμέσως μέλος τους για να τον μεταφέρει σε κτηνίατρο.

Όπως ενημερώνει ο σύλλογος, για τρεις μέρες ο γιατρός έκανε τ᾽ αδύνατα δυνατά για να βοηθήσει αυτήν την ψυχούλα. Πλέον δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο η ζωή του και το πίσω ποδαράκι του αντιδρά στον πόνο, λειτουργεί και σιγά-σιγά δυναμώνει. Το άλλο ωστόσο δεν έχει την ίδια αντίδραση.

«Έχουμε δρόμο μπροστά μας αλλά δεν σταματάμε να ελπίζουμε!» υπογραμμίζουν .

Η ακτινογραφία δείχνει την κάκωση που υπέστη στο σώμα του (Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers)

Την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι και την Δευτέρα 3 Απριλίου, βρέθηκαν τα τρία αδερφάκια του μικρού σκύλου εγκαταλελειμμένα σε διάφορα σημεία: «Όλη αυτή η βιαιότητα, η εγκατάλειψη και η ανευθυνότητα δεν έχει τελειωμό…», τονίζουν.

«Δεν θα πούμε τίποτα άλλο γι αυτό το κτήνος που έκανε μία τόσο αποτρόπαια πράξη. Το μόνο που κάναμε ήταν να πάρουμε τον μικρό αγκαλιά και να του υποσχεθούμε ότι δεν θα ξανά πονέσει και δεν θα ξανά φοβηθεί ποτέ…», γράφουν.

«Μικρούλη, ήδη σε αγαπάμε πολύ και πολλοί, είτε είσαι τετραποδάκι είτε τριποδάκι…» συμπληρώνουν.

Χιλιάδες ήταν οι χρήστες που συγκινήθηκαν από την θλιβερή περιπέτεια του μικρού σκύλου με εκατοντάδες να εκφράζουν το θυμό τους αλλά και να προσφέρουν την βοήθειά τους. «Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για το κύμα αγάπης αλλά και την οικονομική βοήθεια σας στον μικρό ήρωα μας, που έχει δρόμο ακόμη μπροστά του αλλά ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά!»

Ο φιλοζωικός σύλλογος μοιράστηκε την Τρίτη 4 Απριλίου το βίντεο που δείχνει τα πρώτα δειλά βήματα του σκύλου, του μικρού ήρωα: «Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων σήμερα, εμείς δεν θα κάνουμε άλλη αφιέρωση παρά αυτό το βίντεο με τα πρώτα δειλά βήματα του μικρού ήρωα μας κι ευχόμαστε όλοι κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι αυτά τα πλάσματα μόνο αγάπη μας προσφέρουν και είναι στο χέρι μας να συνυπάρξουμε αρμονικά!»

Αν θέλετε να μας βοηθήσετε με τα έξοδα του μικρού μας ο λογαριασμός του συλλόγου.

Αριθμός λογαριασμού:GR4402602930000340101723536 EUROBANK

Όνομα δικαιούχου: Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ