Λάρισα: Οι εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού διέσωσαν σκυλάκι – Δίνεται προς υιοθεσία

Δέκα νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel» σύμφωνα με το ertnews, ενώ σε μια απέραντη λιμνοθάλασσα έχει μετατραπεί ο θεσσαλικός κάμπος.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι δραματικές διασώσεις εγκλωβισμένων συνανθρώπων μας αλλά και αβοήθητων ζώων.

Οι εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Περιφερειακού Τμήματος Ελασσόνας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συνδράμουν στη μεταφορά κατοίκων και στη δημιουργία πρόχειρων αναχωμάτων για την αντιμετώπιση της φυσικής καταστροφής που πλήττει την Λάρισα.

Εκτός όμως από τους ανθρώπους, ο Ερυθρός Σταυρός με αίσθημα φροντίδας και αγάπης για τα ζώα, σώζει και τους τετράποδους φίλους μας που βρίσκονται στο έλεος των φονικών πλημμυρών.

Το σκυλάκι της φωτογραφίας που κρατάει αγκαλιά διασώστρια,  προσκομίστηκε αργά τη νύχτα, είναι το ΛΑΡ11 και μόλις 5 κιλά, καταγράφηκε, σημάνθηκε με microchip, έλαβε αποπαρασίτωση και δίνεται προς υιοθεσία με όλα τα νόμιμα.

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς ευχαριστεί θερμά τον Ερυθρό Σταυρό για τις τόσες διασώσεις, αυτή την φορά και στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Φωτο Facebook | Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς

Στο δημοτικό καταφύγιο Λάρισας τα πλημμυροπαθή ζώα

Ήδη από χθες, Παρασκευή 8/9, εθελοντές υποδέχονται τα πρώτα ζώα στο δημοτικό καταφύγιο της Λάρισας από όλη τη Θεσσαλία.

«Βρισκόμαστε εδώ και θα παραμείνουμε για όσο χρειαστεί. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και παρακαλούμε για την προσοχή και την ψυχραιμία όλων», αναφέρει η Ειδική Γραμματεία.

Όσοι εθελοντές θέλουν να συνδράμουν παρακαλούνται να προσέρχονται κατόπιν επικοινωνίας με το 2131364020.

Τα Pet City στηρίζει τις φιλοζωικές οργανώσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Pet City με αίσθημα ευθύνης και βαθιάς ενσυναίσθησης από τις επιπτώσεις των πλημμυρών στη Λάρισα και τα Τρίκαλα, αναλαμβάνει άμεσα δράση για τη μέγιστη στήριξη των φιλοζωικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

«Ανταποκρινόμαστε στην επείγουσα έκκληση βοήθειας τόσο από την Ειδική Γραμματέα Προστασίας Ζώων Συντροφιάς, Μάρσας Δημοπούλου, όσο και από τις φιλοζωικές οργανώσεις των πληγέντων περιοχών και αποστέλλουμε τροφές και είδη πρώτης ανάγκης στις περιοχές της Λάρισας και των Τρικάλων για την ανακούφιση των ζώων που διαβιούν σε καταφύγια», αναφέρουν τα Pet City.

«Είναι στιγμές σαν αυτές που υπενθυμίζουν πως η δύναμη και η ενότητα της κοινωνίας μας σαν σύνολο μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Δεν είναι απλά μια δράση αλληλεγγύης, αλλά μια εκδήλωση της βαθιάς σύνδεσης που νιώθουμε με κάθε περιοχή, κάτοικο και ζωάκι της Ελλάδας», τονίζουν.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ