Πίσω στα θρανία και στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ

Άλλη μία σχολική χρονιά ξεκινάει για τους μαθητές όλης της χώρας και μαζί της ξεκινούν και οι σχολικές επισκέψεις στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ στην Γλυφάδα.

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο για θαλάσσιες χελώνες ανοίγει ξανά τις πόρτες του για να υποδεχθεί τάξεις όλων των βαθμίδων, αυτή τη φορά μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών κρατήσεων.

Κάνοντας απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς η Άννα Κοντολέων, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών δράσεων του ΑΡΧΕΛΩΝ συνοψίζει: «Κατά την περσινή χρονιά, επιτέλους ελεύθεροι από τους περιορισμούς της πανδημίας, είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε με πάνω από 11.000 μαθητές και 1.000 εκπαιδευτικούς, σε 241 Δια ζώσης Επισκέψεις και για σχολικές μονάδες της Αττικής και 102 Διαδικτυακές Επισκέψεις για σχολικές μονάδες της περιφέρειας. Το ενδιαφέρον των παιδιών και η ανταπόκρισή τους μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε!»

Η ιδιαιτερότητα της επίσκεψης στο Κέντρο Διάσωσης οφείλεται στο ότι οι θαλάσσιες χελώνες – αυτά τα μυθικά πλάσματα των ωκεανών – βρίσκονται μπροστά στα μάτια σου, όπως και οι άνθρωποι – οι εθελοντές – που τις βοηθούν να γίνουν καλά.

Μπροστά σου ξεδιπλώνονται οι ιστορίες τους, και βλέπεις τα προβλήματα του περιβάλλοντος που περιγράφονται στα βιβλία να ζωντανεύουν κι αυτά μπροστά σου.

Η ειλικρινής επιθυμία των παιδιών να βοηθήσουν τις θαλάσσιες χελώνες μεταφράζεται σε έμπρακτη υποστήριξη: «Με τις υιοθεσίες των μαθητών την περσινή σχολική χρονιά καλύφθηκε το ετήσιο κόστος περίθαλψης για 9 τραυματισμένες χελώνες!», εξηγεί συγκινημένος ο Δημήτρης Φυτίλης, Υπεύθυνος του Κέντρου Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Φέτος, οι κρατήσεις για τις δια ζώσης επισκέψεις θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, γεγονός που διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Διάσωσης και διευκολύνει τον καλύτερο προγραμματισμό των εκπαιδευτικών που θέλουν να το επισκεφτούν με τα τμήματα τους. Πλέον, κάθε εκπαιδευτικός λαμβάνει μέσω email επιβεβαίωση για την κράτησή του και είναι σε θέση να την ακυρώσει ή ακόμα και να τη μεταφέρει σε άλλη ημερομηνία, εφόσον υπάρχει η ανάλογη διαθεσιμότητα.

Αποφασισμένη να δώσει ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές, η Άννα συμπληρώνει: «Σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε το πρόγραμμα των Διαδικτυακών μας επισκέψεων για τα σχολεία της Περιφέρειας -και για πρώτη φορά και της Ομογένειας – που φιλοδοξούμε να είναι διαθέσιμο φέτος σε ετήσια βάση».

Αν είσαι εκπαιδευτικός κλείσε θέση για την τάξη σου τώρα!

Μάθε περισσότερα για τα εκπαιδευτικά νέα του ΑΡΧΕΛΩΝ και λάβε μέρος στον Παιδικό Διαγωνισμό Παραλίας 2023!

Γίνε εθελοντής ή κάνε την πρακτική σου στο Κέντρο Διάσωσης.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ