Λέαινα περιπλανιέται ελεύθερη στο Βερολίνο – Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό της

Συναγερμός σήμανε χθες στο Βερολίνο, όταν ένα άγριο ζώο, που πιθανώς πρόκειται για θηλυκό λιοντάρι, εθεάθη να κυκλοφορεί ελεύθερο και να περιπλανιέται στην πόλη.

Καταγγελίες για το άγριο ζώο έλαβαν οι αρχές από κατοίκους της περιοχής, ακόμη και βίντεο, γεγονός που οδήγησε στην άμεση κινητοποίησή τους και στην έναρξη μιας ευρείας κλίμακας επιχείρηση για τον εντοπισμό του. Για τον ίδιο σκοπό κινητοποιήθηκαν και ειδικοί κτηνίατροι, συμβάλλοντας στο έργο των αρχών, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν επίσης δύο ελικόπτερα εφοδιασμένα με θερμικές κάμερες.



Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην αφήνουν τα κατοικίδιά τους σε εξωτερικούς χώρους. «Αποφύγετε να βγείτε από το σπίτι λόγω άγριου ζώου που δραπέτευσε στην περιοχή Κλάινμανχαου, Teltow και Stahnsdorf (PM) και βάλτε επίσης τα κατοικίδιά σας στο εσωτερικό. Οι συνάδελφοί μας βρίσκονται επί τόπου και ελέγχουν την κατάσταση» ανήρτησε στο Twitter η αστυνομία του Βραδεμβούργου.



Εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής δήλωσε πως ζητήθηκε από τα παιδιά να μην βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους, όπως κι από τους πωλητές υπαίθριων αγορών να μην στήσουν τους πάγκους τους, καθώς «αυτό το πράγμα δεν συμβαίνει κάθε μέρα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ίδια.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του κρατιδίου, άγνωστο παραμένει προς το παρόν από πού διέφυγε το αιλουροειδές, καθώς η ολοκλήρωση της έρευνας σε ζωολογικούς κήπους και σε ένα τσίρκο της περιοχής δεν διαπίστωσε να λείπει κάποιο ζώο. Η έρευνα επικεντρώνεται στην περιοχή Κλάινμανχαου, όπου κατοικούν περίπου 20.000 άνθρωποι.

Προσώρας, σύμφωνα με γερμανικά μέσα, η αστυνομική έρευνα έχει κατασταλάξει στο ότι η λέαινα που αναζητείται δεν συγκαταλέγεται στα επισήμως καταγεγραμμένα άγρια ζώα, τουλάχιστον όχι εντός του κρατιδίου όπου διεξάγεται η έρευνα. Συνεπώς, οι διατυπωθείσες υποθέσεις αναφέρουν είτε ότι το ζώο έχει αποδράσει από κάποιο γειτονικό κρατίδιο, όπου ενδεχομένως έχει καταγραφεί επίσημα, είτε ότι κάποιος το εισήγαγε παράνομα και εν συνεχεία το απελευθέρωσε ή ότι απλώς το ζώο το «έσκασε» από τον χώρο όπου το είχε περιορίσει.



Με πληροφορίες από Deutsche Welle και t-online.de

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ