Φωτιά στη Ρόδο: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Έκκληση για χώρους φιλοξενίας ζώων

Ενεργό παραμένει το πύρινο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Αγκάθωνα, που ξέσπασε στις 18/7 κοντά στο χωριό του Απόλλωνα της Ρόδου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, προσπαθούν να ελέγξουν τις διάσπαρτες εστίες και τις νέες αναζωπυρώσεις. Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής ανησυχούν για τον κίνδυνο νέων αναζωπυρώσεων, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες.


Οι αναζωπυρώσεις και οι ακραίες καιρικές συνθήκες

Μικρές αναζωπυρώσεις εμφανίζονται το μέτωπο της φωτιάς της Ρόδου, στην περιοχή του Αγκάθωνα, όπου εστίες εμφανίζονται διάσπαρτες σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.

Τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής προβληματίζουν οι ακραίες καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα η πολύ υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με την αύξηση της έντασης των ανέμων. Εκτιμάται πως εάν τα εναέρια μέσα που επιχειρούν αυτή τη στιγμή στην περιοχή δράσουν σύντομα, τότε η φωτιά θα μπορέσει σήμερα να ελεγχθεί.


Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας Νοτίου Αιγαίου

Η Πολιτική Προστασία Νοτίου Αιγαίου κάνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Παράλληλα, ανακοινώνει ότι σήμερα απαγορεύεται η διέλευση, η παραμονή και η κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα και πάρκα.


Διασωθέντα ζώα

Στο μεταξύ ζωάκια που διασώθηκαν από τις φωτιές, βρίσκονται στο Κυνοκομείο Ρόδου και όπως μας εξηγεί ο Γιώργος Κρητικός, χρειάζονται χώρους φιλοξενίας.

Στο Κυνοκομείο από τις περιοχές που επλήγησαν, μεταφέρθηκαν 4 ζώα, υπάρχουν ωστόσο κι άλλα ζώα που έχουν πάει σε φιλοξενίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εθελοντισμός του Γιώργου Κρητικού δε σταματά στη διάσωση των ζώων αλλά συνεχίζει τη δράση σου βοηθώντας τις ευπαθείς ομάδες από τις πυρκαγιές.

«Απόλλωνα Σάλακος ένας χαμός με την φωτιά. Βοηθήσαμε κι εμείς όπως μπορούσαμε», γράφει στη λεζάντα της φωτογραφίας που τον δείχνει να κουβαλά την ηλικιωμένη κάτοικο της περιοχής.

Ο Γιώργος Κρητικός εκτός από τα ζωάκια που διασώζει, βοηθάει τις ευπαθείς ομάδες

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κυνοκομείο Ρόδου-Σύλλογος Φιλοζωικής


Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Ρόδου

Η Διεύθυνση Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Ρόδου έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την καταγραφή των ζημιών που έχουν προκληθεί από την πυρκαγιά, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΕΛΓΑ. Το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ αναμένεται να καταφθάσει στην περιοχή μας από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Επίσης, σχετικά με τις πρωτοβουλίες από επιχειρήσεις και ιδιώτες που θέλουν να δωρίσουν τροφές για τα ελάφια και για τα αδέσποτα ζώα που έχουν πληγεί, έχουν γίνει οι απαραίτητες συνεννοήσεις για τη σωστή διανομή τους. Τους ευχαριστούμε θερμά όλους.

Όσοι επιπλέον επιθυμούν να προσφέρουν τροφές, παρακαλούμε να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Πρωτογενούς Τομέα στην Κρεμαστή. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22413-61655.


Σε περίπτωση που αδυνατείτε να εκκενώσετε λόγω ύπαρξης πολλών ζώων δικών σας ή βρείτε εγκλωβισμένα ζώα σε ανάγκη και δεν μπορείτε να τα βοηθήσετε άμεσα, επικοινωνήστε με την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς στο 2131364020.

 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ