Λιβαδειά: Σύλληψη 58χρονου άνδρα και «τσουχτερό» πρόστιμο για βαριά κακοποίηση ζώων (βίντεο)

Συνελήφθη 58χρονος στη Λιβαδειά για βαριά κακοποίηση ζώων μετά από καταγγελία για δύο κουτάβια δεμένα από το λαιμό μεταξύ τους και σε άθλια κατάσταση και ένα γατάκι εγκλωβισμένο σε τσουβάλι, σε καρότσι σούπερ μάρκετ, χωρίς νερό και τροφή.

Οι Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς εντόπισαν το Σάββατο 8 Ιουλίου τα δύστυχα ζώα σε περιφραγμένο χώρο στην άκρη της Λιβαδειάς και όπως αναφέρει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) αμέσως ενημέρωσαν την αστυνομία που έσπευσε πολύ γρήγορα, μπήκαν απευθείας μέσα στο χώρο και απεγκλώβισαν τα ζωάκια.

Στο περιφραγμένο οικόπεδό του, εντοπίστηκαν τα δύο κουτάβια, στερούμενα βιβλιαρίου και τσιπ ηλεκτρονικής σημάνσεως, τα οποία ήταν δεμένα μεταξύ τους με σκοινί και εν συνεχεία δεμένα με άλλο μικρό σκοινί σε συρμάτινη περίφραξη.

Παρατηρήθηκε πως δεν τηρούνταν οι κανόνες ευζωίας, η αναγκαία κτηνιατρική περίθαλψή τους, η εξασφάλιση άνετου υγιεινού και κατάλληλου καταλύματος, όπως και ότι ήταν αποστεωμένα και γεμάτα παράσιτα, ενώ το ένα εξ αυτών έφερε και τραύμα στο μάτι.
Τα άτυχα ζώα παραδόθηκαν στον κτηνίατρο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Ο δράστης που έχει και μαντρί με πρόβατα, δικάζεται αύριο Δευτέρα στα πλαίσια του αυτοφώρου, ενώ του επιβλήθηκαν και πρόστιμα ύψους 51.000 ευρώ.

«Το ζητούμενο είναι να του αφαιρεθούν τα ζώα, να του απαγορευτεί να πάρει άλλα και να ελεγχθεί άμεσα το μαντρί για τις συνθήκες διαβίωσης των προβάτων και τυχόν άλλων σκύλων και γατών», σχολιάζει η ΠΦΠΟ.

«Δυστυχώς είναι πάρα πολλοί αυτοί που χρησιμοποιούν τα ζώα σαν άψυχα και αναλώσιμα εργαλεία. Αν ζήσουν, έζησαν, αν πεθάνουν θα πάρουμε άλλα. Στη Λιβαδειά,
όπως και σε όλη την επαρχία, τα αδέσποτα είναι χιλιάδες», τονίζει.


Η ανάρτηση του φιλοζωικού οργανισμού «Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς»

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ