Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου “Το Μανιφέστο των Ζώων” της Κορίν Πελουσόν

Στην παρουσίαση του βιβλίου “Το Μανιφέστο των Ζώων” της Κορίν Πελουσόν, από τις εκδόσεις IANOS και Μελάνι, παρευρέθηκαν μέλη της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ).

Τη βιβλιοπαρουσίαση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιουνίου, διοργάνωσε η κ. Ειρήνη Μολφέση, πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, η οποία επιμελήθηκε και τη μετάφραση του βιβλίου.

Η κ. Μολφέση μίλησε για το βιβλίο και την πολιτική διάσταση της φιλοζωίας, ενώ συμμετείχαν και η κ. Μαρία Καραμανώφ, Αντιπρόεδρος Συμβουλίου Επικρατείας (ε.τ.) Πρόεδρος Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και ο κ. Θανάσης Σακελλαριάδης Επ. Καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Προβλήθηκε βίντεο με πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία της συγγραφέως, η οποία υπογραμμίζει το ηθικό, πολιτικό και πολιτισμικό διακύβευμα του αγώνα της ίδιας της ανθρωπότητας.

«Η υπεράσπιση των ζώων είναι αγώνας βαθύς και οικουμενικός. Οι ομιλητές μας συγκίνησαν και μας ευαισθητοποίησαν με τις τοποθετήσεις τους και επισήμαναν πως το βιβλίο αξίζει να διαβαστεί από όλους γιατί ανοίγει νέους δρόμους», γράφει η ΠΦΠΟ.

Την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία εκπροσώπησαν η κ. Μαρία Αναγνωστοπούλου, η κ. Πέπη Φακουκάκη και η κ. Χριστίνα Νομικού.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Κορίν Πελουσόν υπογραμμίζει το ηθικό, πολιτικό και πολιτισμικό διακύβευμα του αγώνα για την υπεράσπιση των ζώων, καταδεικνύοντας ότι πρόκειται για αγώνα της ίδιας της ανθρωπότητας. Όταν αγωνίζεται κανείς κατά της κακομεταχείρισης των ζώων, συνειδητοποιεί τις δυσλειτουργίες ενός μοντέλου ανάπτυξης βασισμένου στην αχαλίνωτη εκμετάλλευση της φύσης και των ζωντανών της όντων και αγωνίζεται για περισσότερη δικαιοσύνη.

Η υπεράσπιση των ζώων είναι αγώνας βαθύς, οικουμενικός και ανεπίστρεπτος. Πώς περνά όμως κανείς από την καταγγελία στην πολιτικοποίηση του όλου ζητήματος σε μια πλουραλιστική δημοκρατία; Σε αυτό το ερώτημα απαντά το Μανιφέστο, προτείνοντας μια στρατηγική που μας βοηθά να βελτιώσουμε αποτελεσματικά τη συνθήκη των ζώων στο σημερινό κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Κορίν Πελουσόν γεννήθηκε το 1967 στη Σαρέντ της Γαλλίας. Είναι φιλόσοφος, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Paris-Est-Marne-La-Vallée και μέλος του Διεπιστημονικού Εργαστηρίου Πολιτικών Σπουδών Hannah Arendt.

Το 2020 βραβεύτηκε με το βραβείο κριτικής σκέψης Günther Anders. Το 2021 τιμήθηκε από το Γαλλικό Κράτος  με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής για το έργο της ως πανεπιστημιακός, φιλόσοφος και ειδικός της πολιτικής φιλοσοφίας και της εφαρμοσμένης δεοντολογίας (philosophie politique et éthique appliquée).

Το 2022, προτάσεις της για τη διατροφή και τη γεωργία έγιναν αποδεκτές από τη Γερμανία για το φόρουμ των G7.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ