Μεσολόγγι: Βρέθηκε η σορός του 31χρονου Μπάμπη – Το σώμα του άτυχου νέου εντόπισε ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος

Το πτώμα που εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, εξετάστηκε και επιβεβαιώθηκε από τα ρούχα του ότι ανήκει στον 31χρονο Μπάμπη.

Η σορός που εντοπίστηκε νωρίτερα σήμερα Δεύτερα 22/1 το απόγευμα στην περιοχή Κάμπος Ευηνοχωρίου. Η αναγνώριση έγινε από τα ρούχα του ενώ στο σημείο μεταβαίνει ιατροδικαστής.

Το σώμα του άτυχου νέου εντόπισε ο Echo, ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της ομάδας Anubis Coldcase K9 Team.

Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψε το ertnews.gr μετά από απόφαση του εισαγγελέα, ορκωτός εκπαιδευτής έφτασε το Σάββατο στο Μεσολόγγι και έψαχνε με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο ώστε να βρει γενετικό υλικό. Είναι ο σκύλος που χρησιμοποιήθηκε στα Τέμπη.

Εστίασε σε βάλτους και στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, ενώ συμμετείχαν και εθελοντές και συγγενείς του αγνοούμενου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στις έρευνες συμμετέχει πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής αλλά και drone.

Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία αναφέρει για τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο της ομάδας Anubis K9P ότι πρόκειται να τιμήσει τον σκύλο ανιχνευτή, τον επικεφαλής εκπαιδευτή του και την εθελοντική ομάδα του.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Τιμή και δόξα στον μοναδικό στην Ελλάδα σκύλο Μαλινουά- ανιχνευτή DNA και τον ορκωτό εκπαιδευτή του από τη Θεσσαλονίκη, της Ομάδας Anubis K9P, για τον εντοπισμό της σωρού του δολοφονημένου 31χρονου Μπάμπη, στο Μεσολόγγι μέσα σε άκρως δύσκολες συνθήκες βαλτώδους περιοχής. Ένας σκύλος ξεπέρασε σε δυνατότητες 20ημερων ερευνών, όλες τις σχετικές ανιχνευτικές ανθρώπινες έρευνες, τεχνολογίες, ομάδες κλπ. Η Ελληνική Φιλοζωική θα τιμήσει σε πρώτη ευκαιρία απονομής βραβείων, δεόντως τον σκύλο ανιχνευτή, τον επικεφαλής εκπαιδευτή του και της εθελοντικής ομάδας του. Συγχαρητήρια και στους δύο μοναδικούς. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου θύματος».


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ