Μονεμβασιά: Επιχείρηση διάσωσης θαλάσσιας χελώνας μέσα από το Rescue Network του ARION

Με την Μονάδας Βιοπαρακολούθησης Θαλάσσιων Θηλαστικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Marine Mammal Monitoring Unit – University of Thessaly τον ARION και την βοήθεια του Λιμεναρχείου Μονεμβασιάς μια αλυσίδα στήθηκε για μία θαλάσσια χελώνα που βρισκόταν σε ανάγκη.

Η νεαρή caretta caretta σώθηκε από την άμεση επέμβαση του πληρώματος του σκάφους αφού μετά από παρατήρηση αντιλήφθηκαν ότι το ζώο είχε πρόβλημα πλεύσης και κατάποση πετονιάς και με τον σωστό συντονισμό δεν χάθηκε χρόνος.

Το περιστατικό αξιολογήθηκε και σταθεροποιήθηκε στον Σταθμό του Συλλόγου και μετά από συνεχή ενημέρωση με την υπεύθυνη του κέντρου διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ Ειρήνη Κασιμάτη ετοιμάστηκε η ασφαλής μεταφορά της με ταξί με τα έξοδα καλυμμένα από την Connie Leones Burke και την Μαγδαληνή Σωτηριανού.

ARION
Φωτο Facebook | H.K (ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece)

Ευχαριστούν θερμά όλους όσοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σωθεί ακόμα ένα πλάσμα: «Το Λιμεναρχείο Μονεμβασιάς για την άψογη συνεργασία του, το πλήρωμα που εντόπισε τη νεαρή θαλάσσια χελώνα, συγκεκριμένα τους Γρηγορίου Δημήτρη, Μάνεση Γιώργο Ταρασένκο Όλγα, Κυρίκου Γαλήνη Ντούλια Γιάννη, Πετρόπουλο Μάρκο καθώς τον ARION την Μονάδα Βιοπαρακολούθησης Θαλάσσιων Θηλαστικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την Έλενα Ακριτοπούλου.»

Το κέντρο διάσωσης παρακαλεί πολύ να μην τραβάτε ποτέ την πετονιά από το ζώο γιατί μια τέτοια κίνηση μπορεί να στοιχίσει την ζωή του. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να το βγάζετε από το νερό και να επικοινωνείτε με το Λιμεναρχείο και τον ΑΡΧΕΛΩΝ.

ARION
Δεν τραβάμε ποτέ την πετονιά από το ζώο γιατί μπορεί να στοιχίσει την ζωή του ζώου (Φωτο Facebook | H.K (ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece)

Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ