Δέκα άγρια ζώα επανεντάχθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον με επιτυχία μετά από εντατική φροντίδα

Ο οργανισμός προστασίας περιβάλλοντος και άγριας ζωής «Naxos island wildlife protection» επανένταξε στο φυσικό τους περιβάλλον άγρια ζὠα τα οποία έχρηζαν φροντίδα και περίθαλψη.

Ειδικότερα στο φυσικό τους περιβάλλον επανεντάχθηκαν επιτυχώς μία Γερακίνα (Buteo buteo), δύο Κουκουβάγιες (Athenae noctua), ένα Βραχοκιρκίνεζο (Falco tinnunculus), ένας Θαλασσοκόρακας (Phalacrocorax aristotelis), μια Θαλάσσια Χελώνα (Caretta caretta) και τέσσερις από τους Σκαντζόχοιρους που φιλοξενούσε ο οργανισμός.

Όπως αναφέρει ο οργανισμός «Naxos island wildlife protection» σκοπός του συλλόγου είναι τα ζώα που παραλαμβάνουν να επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον με τις καλύτερες προϋποθέσεις για επιβίωση.

Πριν ωστόσο από αυτή την μαγική στιγμή, τα πανέμορφα αυτά ζώα που είχαν παραλάβει εθελοντές ήταν ανήμπορα να επιστρέψουν στην φύση χωρίς την κατάλληλη εντατική φροντίδα.

Μετά από πολλές ημέρες προσπαθειών τα άγρια ζώα, γερά και δυνατά, επιστρέφουν στη φύση όπου ανήκουν και το αποτέλεσμα δίνει στους εθελοντές την δύναμη να συνεχίσουν το σημαντικό τους έργο.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες μας ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece και Αλκυόνη – Aegean Wildlife Hospital – Πάρος καθώς επίσης και όλους όσους μας ενημερώνουν για τα ζώα που χρειάζονται την βοήθεια μας», αναφέρει ο οργανισμός.

«Η συνδρομή όλων είναι αυτή που θα βοηθήσει στην συνέχεια αυτού του πολύτιμου έργου», τονίζει.

Οι φωτογραφίες επανένταξης συγκινούν:

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ