Έδεσσα: Εθελοντές διέσωσαν μαμά σκαντζοχοιρίνα και τα μωρά της από σωρό σκουπιδιών (βίντεο)

Μία μαμά σκαντζοχοιρίνα αποφάσισε να γεννήσει τα μωρά της σε ένα σωρό από σκουπίδια πριν δύο ή τρεις μέρες που βρισκόταν στην πόρτα μιας ακατοίκητης οικίας πλησίον του γηπέδου της Έδεσσας.

Το μέρος ήταν σαφώς ακατάλληλο καθώς το σπίτι βρισκόταν πάνω σε δρόμο με αποτέλεσμα η οικογένεια σκατζόχοιρων να μεταφερθεί από τον Ζωοφιλικό Σύλλογο Έδεσσας ”Respect the Animals” σε σπίτι εθελόντριας με την προϋπόθεση να γίνει επανένταξη σε ένα ιδανικότερο μέρος, παίρνοντας το ρίσκο φοβούμενη μη σκοτώσει η ίδια τα μωρά από το στρες.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος, καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο σπίτι, τα μωρά θήλαζαν κανονικά και η μανούλα σιτιζόταν επίσης κανονικά και την Πέμπτη το απόγευμα έγινε η απόπειρα επανένταξης.

«Ψάχνοντας μέρος να μεταφέρει τα μωρά της από την κούτα σε ένα ασφαλές σημείο μακριά από τον άνθρωπο, πέρασαν αρκετές ώρες, μα όλα τα στοιχεία ως τώρα δείχνουν πως η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία αργά τη νύχτα, όταν επικρατούσε ηρεμία! Ευχόμαστε να είναι τυχερά και τα τρία μέλη της αγκαθωτής φαμίλιας!» γράφει ο σύλλογος ο οποίος μοιράστηκε το σχετικό βίντεο και φωτογραφίες στη σελίδα του στο Facebook.

Ζωοφιλικό Σύλλογο Έδεσσας ”Respect the Animals”

*Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν οικονομικά, μπορούν να γίνουν μέλη του συλλόγου με ετήσια συνδρομή 20 ευρώ ή να συνδράμουν με το οποιοδήποτε ποσό το σκοπό του. Ακόμη και ένα ευρώ είναι όφελος, για τα ζωάκια που βρίσκονται σε ανάγκη, είτε πρόκειται για αδέσποτα, είτε για δεσποζόμενα, είτε για άγρια.

**Τα αδέσποτα που βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον εντός των ορίων του Δήμου Έδεσσας, καθώς και αυτά που φιλοξενούνται στο καταφύγιο ή σε κάποιον άλλο χώρο, δίνονται προς υιοθεσία σε συνεργασία με το Δήμο, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος.

Επικοινωνία: Ζωοφιλικό Σύλλογο Έδεσσας ”Respect the Animals” 

Τηλ. επικοινωνίας: 6986746436
e-mail: [email protected]

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ