Η «Νέμεσις» καταγγέλλει τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης αδέσποτων ζώων στο αναρρωτήριο του Δήμου Αριστοτέλη (Βίντεο)

Επιστολή έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι «Νέμεσις» μαζί με την καταγγελία στο Δήμαρχο του Δήμου Αριστοτέλη την οποία υπογράφουν πέντε πολίτες, στην Εισαγγελία, Υπουργεία, Αστυνομία για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης αδέσποτων σκύλων στο αναρρωτήριο του Δήμου Αριστοτέλη, με την Ομοσπονδία να το χαρακτηρίζει ως «τιμωρητήριο ζώων» αφού ζουν κάτω από τραγικές και ανθυγιεινές συνθήκες.

Στην καταγγελία της η επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας «Νέμεσις» κ. Νατάσα Μπομπολάκη κάνει αναφορά στις παραβάσεις της νομοθεσίας και ζητά την αποκατάσταση της διαβίωσης των ζώων.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα
Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι,

Λάβαμε ως Φιλοζωικός Φορέας την συνημμένη καταγγελία για σοβαρότατα αδικήματα κατά των ζώων και παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας για αυτά που αφορούν το Δήμο Αριστοτέλη.

Παρακαλούμε θερμά για τις δικές σας ενέργειες, για την άμεση παροχή κάθε είδους βοήθειας στα ζώα την άμεση αποκατάσταση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων και για την ενημέρωσή μας.

Οι αναφερόμενοι στην επιστολή μάρτυρες κατέχουν πλούσιο φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό που αποδεικνύουν τα καταγγελλόμενα.

Σας ευχαριστούμε,

Για τη Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις
Για το Περιβάλλον, τα Ζώα, το περιορισμό του κυνηγιού

Η επικεφαλής
Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη

Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι

Η καταγγελία της Ομοσπονδίας «Νέμεσις» προς τον Δήμαρχο του Δήμου Αριστοτέλη, Στέλιο Βαλιάνο

Τιμωρητήριο Ζώων

Κύριε Δήμαρχε του Δήμου Αριστοτέλη μας κοροϊδεύετε, η πιο αργκό μας δουλεύετε;

Ένας άλλος, από τους εκατοντάδες, χώρος καταδίκης, μόνιμου εγκλεισμού, βασανισμού άστεγων ζώων και… ανάρρωσης παρέα με τα κόπρανα τους,όλα και όλοι μαζί πάνω στα πλακάκια.

Ο χώρος αυτός φέρει το πρωτότυπο, όνομα Αναρρωτήριο.
Ναι καλά καταλάβατε. Σ᾽ αυτή την εστία μόλυνσης, τη βρωμιά, το κρύο η το καύσωνα, σε αυτό τον τρισάθλιο χώρο τα ζώα… αναρρώνουν μαζί με τα κόπρανα τους, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε.

Οι λέξεις ντροπή, εξευτελισμός, όνειδος, έλεος κοκ είναι πια στη χώρα μας κενές περιεχομένου.

Δήμαρχος είναι, ό,τι θέλει κάνει και λογαριασμό δε δίνει.

Αναρωτιόμαστε, έτσι ρητορικά δηλαδή, τι κάνει η αρμόδια εκ του νόμου για την ευζωία (μόνο γέλιο προκαλεί αυτή η αρμοδιότητα) Κτηνιατρική Υπηρεσία και η κτηνίατρος της 5μελούς;

Η Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, έλαβε καταγγελία από φιλόζωους της περιοχής και αποστέλλει επιστολή-καταγγελία πρωτίστως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής- Πολύγυρου, στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, στον Αν. Υπουργό Εσωτερικών και όπου αλλού δει.

Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι

Τι γράφει η καταγγελία

Τιμωρητήριο ζώων με σφραγίδα του Δήμου Αριστοτέλη.

Ο Δήμος Αριστοτέλη με δόξα και τιμή εγκαινίασε τον Οκτώβριο του 2021 έναν χώρο που τον ονόμασε αναρρωτήριο αδέσποτων ζώων. Η πραγματικότητα, όμως, δυστυχώς δεν είναι απλώς διαφορετική, αλλά τρομακτική. Παρά τις εξαγγελίες ότι εκεί τα ζώα θα ανάρρωναν και θα αποφορτιζόταν το κτηνιατρείο του Στρατωνίου, τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει.

Στην πραγματικότητα, τα ζώα φυλακίζονται εκεί και δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι σχεδόν βασανίζονται.

Υπάρχουν περιπτώσεις ζώων που γεννήθηκαν εκεί και βρίσκονται εκεί περίπου έναν χρόνο χωρίς να είναι άρρωστα! Είναι υποσιτισμένα (απόδειξη η έκκληση της κτηνιάτρου που έχει σύμβαση έργου με τον Δήμο να βρεθούν τροφές, αφού ο Δήμος δεν φροντίζει να παρέχει τις απαραίτητες ποσότητες τροφών).

Επιπλέον, επειδή το υποτιθέμενο αναρρωτήριο έχει γεμίσει, πολλά ζώα βρίσκονται εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, στο κρύο το χειμώνα και στον ήλιο το καλοκαίρι, αφού δεν υπάρχουν σπιτάκια και σκίαστρα.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα ζώα δεν είχαν καν να πιούνε νερό, αφού όσο υπήρχε πάγωνε σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός. Σαν να μην έφταναν αυτά, όσα είναι τυχερά και βρίσκονται στον στεγασμένο χώρο, δεν υπάρχει σημείο να σταθούν που δεν υπάρχουν ακαθαρσίες, αφού πρέπει να σημειωθεί ότι ο δήμος δεν έχει ανανεώσει τη σύμβαση με άτομο που θα καθαρίζει τον χώρο και θα φροντίζει τα ζώα.

Ας γίνουμε ακόμα πιο σαφείς. Τι είδους αναρρωτήριο είναι αυτό, όπου ακόμα και τα άρρωστα ζώα που υπάρχουν, βρίσκονται εγκαταλειμμένα στην τύχη τους και δεν λαμβάνουν καμία αγωγή, ενώ δεν είναι καν αποπαρασιτωμένα;

Πού να βρίσκονται άραγε κάποια ζώα που «χάθηκαν» από κει και δεν έχουν επανατοποθετηθεί πουθενά;

Πώς ονομάζεται λοιπόν αυτός ο χώρος που έφτιαξε ο Δήμος Αριστοτέλη και λειτουργεί εις βάρος των ζώων που γεννήθηκαν αδέσποτα εξαιτίας της ανθρώπινης αναλγησίας;

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο, που σας στέλνουμε, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα του μαρτυρίου των ζώων.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ