Στην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου η Ομοσπονδία «Νέμεσις» με θέμα την κακοποίηση των ζώων και την ανοχή που δείχνουν οι διωκτικές αρχές

Επίσκεψη στην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αρμόδια για το Περιβάλλον και τα Ζώα, η τέταρτη κατά σειρά το τελευταίο 8μηνο, πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις» για το Περιβάλλον, τα Ζώα και το Κυνήγι με βασικό θέμα συζήτησης την κακοποίηση των ζώων και την ανοχή που δείχνουν οι διωκτικές αρχές.

Μέλη φιλοζωικών οργανώσεων αλλά και επώνυμοι συνεργάτες της Ομοσπονδίας εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους καθώς αυξάνονται, όχι μόνο τα φαινόμενα και αντίστοιχα η βαρβαρότητα των περιστατικών, αλλά και οι υποθέσεις -καταγγελίες που παραμένουν στα συρτάρια χωρίς αποτέλεσμα.

Οι αθωωτικές αποφάσεις κακοποιητών ζώων με βάση τις προσωπικές απόψεις των εισαγγελέων και δικαστών, και όχι τον νόμο, τείνει να λάβει ανησυχητικές προεκτάσεις, ενώ πληθαίνουν οι περιπτώσεις που οι κατά τόπους εισαγγελείς έχουν «καταργήσει» το αυτεπάγγελτο, ακόμη και σε περιπτώσεις που μια κακοποίηση έχει λάβει πανελλήνια δημοσιότητα.

Η «Νέμεσις» τόνισε την τεράστια σημασία του παραδειγματισμού, που έχει αντικατασταθεί όμως εν τοις πράγμασι από την «ατιμωρησία» των δραστών. Όπως εξέθεσαν οι παρόντες, «η Αστυνομία δείχνει αδιαφορία αλλά και άρνηση να επιβάλει τον νόμο».

Θύματα προπηλακισμού και χλευασμού πέφτουν ακόμη και όσοι ευσυνείδητοι πολίτες ταΐζουν τα άστεγα ζώα στις γειτονιές, ενώ τα περιστατικά δηλητηρίασης έχουν γίνει σχεδόν καθημερινά. Αντίστοιχη είναι και η συμπεριφορά των περισσότερων δημοτικών αρχών που αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να υποβάλουν μηνύσεις και να κινήσουν διαδικασίες προστίμων αλλά και ενημέρωσης των δημοτών.

Οι δημοτικές αρχές «μεταβιβάζουν» τις ευθύνες στους φιλόζωους για να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, παρά το γεγονός ότι τα απροστάτευτα άστεγα ζώα αποτελούν βασική αρμοδιότητά τους.

«Δυστυχώς, οι απαντήσεις που πήρε η αντιπροσωπεία μας για μια ακόμη φορά ήταν γενικόλογες με την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να μην αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να παραπέμπει στις αστυνομικές αρχές», αναφέρει η «Νέμεσις».

Η κυρία αντεισαγγελέας δήλωσε ότι χωρίς την ενεργοποίηση και την τήρηση των νόμων από μεριάς της Αστυνομίας και των Δήμων «είναι εντελώς αδύναμη να επιβάλει τον νόμο» και συνέστησε στην «Νέμεσις» να επισκεφθεί τον Αρχηγό της Αστυνομίας «για να ενημερώσει και να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς της».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις» υπενθυμίζει ότι πολύ πρόσφατα επισκέφθηκε τον Υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ καταθέτοντας προτάσεις, ο οποίος παρέπεμψε στον Αρχηγό, στον οποίο επίσης εστάλησαν οι προτάσεις της.

«Και η ζωή και το μπαλάκι των Αρχών συνεχίζεται. Ο λαός το λέει «όποιος δε θέλει να ζυμώσει, σαράντα μέρες κοσκινίζει» και εμείς το λέμε Έλλειψη Πολιτικής Βούλησης γιατί αν την είχαν πολλά ζητήματα θα είχαν λυθεί. Τέλεια και παύλα», καταλήγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ