Η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Ν. Φιλαδέλφειας, Κική Καραθανάση, τιμήθηκε για την κοινωνική της προσφορά

Το Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 18.00 μ.μ, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας πραγματοποίησε την εκδήλωση με τίτλο «Συμμετοχή γυναικών σε θέση ευθύνης» με αφορμή την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ειδικότερα, η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου με πρόεδρο τον κ. Εμμανουήλ Διαγουμά και αποτέλεσε μία πολύτιμη ευκαιρία για την ανάδειξη και συζήτηση θεμάτων που αφορούν τη συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις ευθύνης σε διάφορους τομείς.

Μεταξύ των σημαντικών γυναικών που τιμήθηκαν, ήταν η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας, Κική Καραθανάση για την κοινωνική της προσφορά αφού χάρη στο έργο της, τα τελευταία 20 χρόνια έχουν βρει σπίτι τουλάχιστον 3.000 αδέσποτα ζώα και παράλληλα αυτή τη στιγμή έχει καταφέρει να μην υπάρχει κανένας αδέσποτος σκύλος στην περιοχή.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας τίμησε την πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας, Κική Καραθανάση (Φωτ.: Φιλoζωικός Ν. Φιλαδέλφειας – Friends of Animals NF)

Ο φιλοζωικός σύλλογος γράφει για την τιμητική βράβευση της κ. Καραθανάση: «Κυρία Κική ευχαριστούμε για την αγάπη σας, την ανιδιοτέλεια σας και την κοινωνική σας προσφορά. Όλοι οι εθελοντές είμαστε ευγνώμονες καθώς είστε ο συνδετικός κρίκος μας και ο λόγος που εδώ και τόσα χρόνια έχουμε γίνει μια οικογένεια με κοινό στόχο την προάσπιση των αδέσποτων ζώων.»

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού Διασποράς.

Η τιμητική πλακέτα της κ. Κικής Καραθανάση από την εκδήλωση με τίτλο «Συμμετοχή γυναικών σε θέση ευθύνης» με αφορμή την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (Φωτ.: Φιλoζωικός Ν. Φιλαδέλφειας – Friends of Animals NF)

Δράσεις «0-stray-city»

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, σε συνεργασία με τον Φιλoζωικό Ν. Φιλαδέλφειας και τους εθελοντές φιλόζωους έχει ξεκινήσει μια σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης της τοπικής κοινωνίας, με στόχο την ευζωΐα των αδέσποτων ζώων με τον γενικό τίτλο «Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα 0-stray-city».

Καθώς ο Δήμος δεν διαθέτει εγκεκριμένο προϋπολογισμό, αφού αυτός δεν ψηφίστηκε εγκαίρως στο τέλος του 2023 από την προηγούμενη διοίκηση, η οικονομική κατάσταση του Δήμου στην έναρξη της νέας δημοτικής πενταετούς περιόδου είναι αρκετά δύσκολη.

Όμως τα αδέσποτα γατάκια της πόλης και τα σκυλάκια που βρίσκονται στο καταφύγιο του Φιλοζωικού Συλλόγου έχουν ανάγκες για τροφές, φάρμακα, νοσηλείες, στειρώσεις ώστε να μην υπάρχει υπερπληθυσμός στους δρόμους. Και οι ανάγκες τους δεν μπορούν να περιμένουν.

Δεν μπορούμε να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα

Ξεκινώντας μια σειρά φιλοζωικών πρωτοβουλιών καλούν όσους συμπολίτες και επιχειρήσεις επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα, να συμμετάσχουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης βασικών ειδών για τα αδέσποτα, προκειμένου αυτά να διατεθούν στον Φιλοζωικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας για τα ζώα που φροντίζει στο καταφύγιο, αλλά και σε σημεία σίτισης σε γειτονιές της πόλης.

Τα είδη που χρειάζονται είναι:

  • Ξηρά τροφή για σκύλους
  • Ξηρά τροφή για στειρωμένες γάτες
  • Κονσέρβες για σκύλους
  • Κονσέρβες για γάτες
  • Άμμος για γάτες
  • Σαλάμια για σκύλους

Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ