Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου δέχεται κριτική επειδή άφησε τον σκύλο του να περιφέρεται στο πάρκο χωρίς λουρί

Προειδοποίηση από την αστυνομία έλαβε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ και η οικογένειά του όταν άφησαν τον σκύλο τους χωρίς λουρί στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου.

Ένα βίντεο στο TikTok φαίνεται να δείχνει τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του να αφήνουν το λαμπραντόρ τους, τη Νόβα, να περιφέρεται ελεύθερα σε μια περιοχή όπου οι κανόνες λένε ότι τα σκυλιά πρέπει να είναι δεμένα με λουρί.

Δεν ήταν σαφές πότε γυρίστηκε το βίντεο.

«Είμαστε ενήμεροι για ένα βίντεο που δείχνει έναν σκύλο να περπατά χωρίς λουρί στο Χάιντ Παρκ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία. «Ένας αστυνομικός, που ήταν παρών εκείνη τη στιγμή, μίλησε σε μια γυναίκα και της υπενθύμισε τους κανόνες. Αμέσως μετά τοποθέτησαν το λουρί στον σκύλο του».

Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν θα λάβει περαιτέρω μέτρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σούνακ είχε περιπέτειες με τον νόμο κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας. Τον Ιανουάριο, του επιβλήθηκε πρόστιμο από την αστυνομία επειδή έβγαλε τη ζώνη ασφαλείας του για να τραβήξει ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα σε κινούμενο αυτοκίνητο.

Πέρυσι, όταν ήταν επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών, του επιβλήθηκε πρόστιμο 50 λιρών επειδή παραβίασε τους κανόνες καραντίνα κατά την διάρκεια της πανδημίας, παρευρισκόμενος για λίγο σε ένα πάρτι μέσα στα κυβερνητικά γραφεία. Ήταν ένας από τους δεκάδες αξιωματούχους στους οποίους επιβλήθηκαν πρόστιμα για το σκάνδαλο “partygate”, συμπεριλαμβανομένου του τότε πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ