Ο πρώτος απολογισμός πυρόπληκτων ζώων στο ΛΑΤΟ: Σώθηκαν 148 ζώα – Ανάγκη συγκέντρωσης ειδών

Ο μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων του Dogs’ Voice ενεργοποιήθηκε χθες Δευτέρα 17/7 σε συνεννόηση με την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων Συντροφιάς, τα σώματα ασφαλείας και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο σταθμός πυρόπληκτων ζώων στο λατομείο ΛΑΤΟ στο Γαλάτσι άνοιξε στις 18:00 για να υποδεχθεί ζώα σε ανάγκη και σύμφωνα με τον απολογισμό του οργανισμού, κατεγράφησαν 148 ζώα προερχόμενα κυρίως από καταφύγια και σπίτια που εκκενώθηκαν σε Κερατέα, Καλύβια, Λαγονήσι.

Με τα ενεργά μέτωπα αναμένεται ότι η προσέλευση των ζώων θα αυξηθεί.

Το Dogs’ Voice έχει ανάγκη από τα παρακάτω είδη:

  1. Λάμπες με μπαταρία,
  2. Σκίαστρα (πλέγμα),
  3. Tire up,
  4. Εθελοντές για τις πρωινές βάρδιες (06:00 – 11:00) και τις πολύ βραδινές (23:00-04:00).

Είναι καλυμμένοι από τροφή και προς το παρόν και από crates.

«Ευχαριστούμε παρά πολύ όλο τον κόσμο που έφερε πράγματα και το @petcity.gr που μας κάλυψε τις ανάγκες σε τροφή και τις έκτακτες ανάγκες για crates και θα είναι δίπλα μας για τον ανεφοδιασμό του σταθμού», αναφέρει το Dogs’ Voice.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάγκη για ιατρικοφαρμακευτικό υλικό καθώς δεν έχουν προσκομισθεί ακόμα ζώα με εγκαύματα και έχουμε επαρκείς προμήθειες για τα ζώα που φροντίζουμε ήδη.

Ο σταθμός λειτουργεί 24 ώρες και θα παραμείνει ανοικτός για να εξυπηρετήσει ανάγκες καταγραφής των πυρόπληκτων ζώων και μετέπειτα κτηνιατρικής φροντίδας σε όσα χρειαστούν.



Ενημέρωση από τον Δήμο Γαλατσίου

Ο Δήμος Γαλατσίου δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος στην ανάγκη βοήθειας που προκάλεσαν οι χθεσινές πυρκαγιές, για το λόγο αυτό παραχώρησε αμέσως το παλιό λατομείο ΛΑΤΟ για την φιλοξενία, την περίθαλψη και την φροντίδα των πυρόπληκτων ζώων (σκύλων και γατών) από τις πληγείσες περιοχές, μετά από την πρωτοβουλία του Αν. Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου, προκειμένου η φιλοζωική οργάνωση Dogs’ Voice να λειτουργήσει εγκαίρως σταθμό πυρόπληκτων ζώων.

Ο μηχανισμός του Δήμου μας κινητοποιήθηκε για άλλη μια φορά άμεσα και με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών, δημιουργήθηκαν προσωρινές δομές φιλοξενίας των πυρόπληκτων ζώων, όπου μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 148 ζώα προερχόμενα κυρίως από καταφύγια και σπίτια που εκκενώθηκαν σε Κερατέα, Καλύβια, Λαγονήσι. Στην παρούσα φάση υπάρχουν ανάγκες μόνο σε λάμπες με μπαταρία, σε σκίαστρα (πλέγμα), σε tire up, σε εθελοντές για τις πρωινές βάρδιες (06:00 – 11:00) και τις πολύ βραδινές (23:00-04:00). Ο σταθμός λειτουργεί 24 ώρες και θα παραμείνει ανοιχτός για να εξυπηρετήσει ανάγκες καταγραφής των πυρόπληκτων ζώων και μετέπειτα κτηνιατρικής φροντίδας σε όσα χρειαστούν.

Σ αυτές τις ακραίες καταστάσεις, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ