Οι εκπαιδευτικές δράσεις του συλλόγου προστασίας των ζώων στα Χανιά δε σταματούν ούτε το καλοκαίρι

Οι εκπαιδευτικές δράσεις του συλλόγους προστασίας των ζώων στα Χανιά συνεχίζονται και το καλοκαίρι με σκοπό την ενημέρωση εθελοντών σε σχολεία για να μιλήσουν για τα ζὠα και την φροντίδα τους.

Την Τρίτη 20 Ιουνίου, ο Ναυταθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κυδωνίας Χανίων «ΑΝΕΜΟΣ» καλωσόρισε και στα φετινά του προγράμματα τους εθελοντές του συλλόγου «Η προστασία των ζώων, Χανιά/Chania animal protection».

Η επίσκεψη των εθελοντών κατά την Α᾽ Περίοδο των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων του «ΑΝΕΜΟΥ» έγινε στα πλαίσια της συμπερίληψης των εκπαιδευτικών δράσεων που πραγματοποιεί ο φιλοζωικός σὐλλογος Χανίων στα σχολεία με το εγκεκριμένο υλικό του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, εμπλουτισμένο και προσαρμοσμένο πάντοτε στις ηλικίες των παιδιών.

Μαθητές Νηπιαγωγείου, αλλά και όλων των τάξεων του Δημοτικού μίλησαν για την αγάπη τους για τα ζώα, για τα κατοικίδιά τους και τη φροντίδα τους.

Έπαιξαν το παιχνίδι των ερωτήσεων και η παραλία πλημμύρισε με γέλια και φωνές όταν κατάλαβαν πως τελικά όλοι φροντίζουν σκυλάκια, γατάκια, κουνελάκια, καναρινάκια και χελωνάκια!

Στη συνέχεια, φαντάστηκαν πως είναι δημοσιογράφοι που κάνουν ρεπορτάζ για τα άστεγα ζωάκια της πόλης και κατέγραψαν τις ερωτήσεις των παιδιών που είχαν χωριστεί σε τρεις ομάδες: Τα Αστέρια, τους Εκδικητές και τους Διασώστες…

Συγκέντρωσαν τις ερωτήσεις και έπαιξαν το παιχνίδι των ερωτοαπαντήσεων, αφού τα παιδιά ήταν πολύ ενημερωμένα.

Στο τέλος της δράσης η ομάδα των αστεριών, παρακάλεσε τους εθελοντές να στείλουν τις ερωτήσεις της στο Δήμο γιατί όπως μας είπαν “αυτός είναι υπεύθυνος”.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ