Οι εθελοντές της ΠΦΠΟ στο 12ο Νηπιαγωγείο Καματερού



Ακούστε το άρθρο στο Spotify:



Μετά από πρόσκληση, οι πιστοποιημένοι εθελοντές της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) Γιώργος Κέκερης και Μιχάλης Βιλιώτης επισκέφθηκαν το 12ο Νηπιαγωγείο Καματερού.

Ο Μιχάλης Βιλιώτης που είναι και εκπαιδευτής σκύλων είχε μαζί του τις εκπαιδευμένες σκυλίτσες του Λίλο που είναι αιμοδότρια, Μπόκα και Νόιζη που είναι σκυλίτσα με ειδικές ανάγκες.

Οι νηπιαγωγοί και τα παιδιά τους περίμεναν στο όμορφο εξωτερικό περιβάλλον του νηπιαγωγείου, στο Πάρκο Τρίτση και είχαν ετοιμάσει κέρασμα με υγιεινό πρωινό.

Φωτο Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Οι εθελοντές μίλησαν για τις κοινές ανάγκες ανθρώπων και ζώων, για την ανάγκη τα ζώα συντροφιάς να έχουν σπίτι και μια οικογένεια να τα προσέχει, για τις υποχρεώσεις των ανθρώπων απέναντι στα οικόσιτα και άστεγα ζώα. Τα παιδιά άκουσαν τους κανόνες ευζωίας των σκύλων, πώς καλύπτονται οι καθημερινές τους ανάγκες, για την ανάγκη της στείρωσης, του μικροτσίπ κ.ά.

Φωτο Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στην αλληλεπίδραση με τα σκυλάκια με ενθουσιασμό! Τα πλησίασαν, εξοικειώθηκαν με τον τρόπο προσέγγισης, έμαθαν βιωματικά τι τους αρέσει και τι όχι και κατάλαβαν πότε τα σκυλάκια ενοχλούνται και πρέπει να κρατούν αποστάσεις.

Ορισμένα παιδιά που είχαν φοβία προς τα ζώα την ξεπέρασαν πλησιάζοντας τα εκπαιδευμένα σκυλάκια.

Ήταν ένα υπέροχο πρωινό που απόλαυσαν όλοι οι συμμετέχοντες και κυρίως τα παιδιά και ευχήθηκαν να επαναληφθεί σύντομα.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ