Οι μαθητές του “Stray Eat Up” συμμετέχουν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Εικονικής Επιχείρησης Junior Achievement Greece «Εικονική Επιχείρηση-Company Program 2023»

Οι μαθητές που συμμετέχουν στον Όμιλο «Επιχειρηματικότητας» της Α’ Λυκείου/IB MYP, δημιούργησαν την «εικονική» επιχείρηση με τίτλο “Stray Eat Up” με την οποία συμμετέχουν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Εικονικής Επιχείρησης Junior Achievement Greece «Εικονική Επιχείρηση – Company Program 2023» .

Η μαθητική επιχείρηση “Stray Eat Up” έχει στόχο να βοηθήσει στο πρόβλημα της σίτισης των αδέσποτων ζώων, τηρώντας τις αρχές της βιωσιμότητας και αξιοποιώντας την τεχνολογία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Με αυτή την ιδέα, οι μαθητές δημιούργησαν μια αυτόματη ταΐστρα της οποίας η μπαταρία τροφοδοτείται από ηλιακό πάνελ, και θα τοποθετείται σε δήμους και πάρκα ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμη από τα αδέσποτα. Μέσω του προϊόντος αυτού, οι μαθητές επιθυμούν να εξασφαλίσουν τροφή στα αδέσποτα του κάθε δήμου, με την μικρότερη δυνατή επέμβαση ανθρώπινου εθελοντικού δυναμικού.

Στο πλαίσιο έρευνας για την επιχείρησή τους, οι μαθητές συνάντησαν την προηγούμενη Παρασκευή την κα Σεραφίνα Αρβανίδου, Αντιδήμαρχο Αθηνών και υπεύθυνη του Τμήματος Αστικής Πανίδας του Δήμου.

Η Αντιδήμαρχος Αθηνών και υπεύθυνη του Τμήματος Αστικής Πανίδας του Δήμου κα Σεραφίνα Αρβανίδου με τους μαθητές του πρότζεκτ (Costeas-Geitonas School CGS)

Eμπορική Έκθεση | 17.03| The Mall Athens

H εμπορική έκθεση στην οποία θα διαγωνιστεί η ομάδα της Stray Eat Up, θα λάβει χώρα  στο The Mall Athens την Παρασκευή 17 Μαρτίου (9:00 – 15:00) με τη συμμετοχή περισσότερων από 1500 μαθητών και 100 ομάδων από όλη τη χώρα.

To κοινό έχει τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει τις «Εικονικές Επιχειρήσεις» του 2023 και να ψηφίσει την αγαπημένη του μαθητική start up στην πλατφόρμα : https://jagreece.org/promovoting/. 

Η ομάδα που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους θα κερδίσει το Public Choice Award (Bραβείο Kοινού) το οποίο θα απονεμηθεί στην τελική εκδήλωση του προγράμματος τoν Μάιο. 

Οι ομάδες εμφανίζονται παρακάτω κατά αλφαβητική σειρά με βάση την ονομασία της επιχείρησης.

Μπορείτε να υποστηρίξετε την ομάδα του CGS στη διεκδίκηση του Public Choice Award ψηφίζοντας το διαφημιστικό σποτ της επιχείρησης εδώ [Stray Eat Up]: https://jagreece.org/promovoting/vote-2023/

Τι είναι η «Εκονική Επιχείρηση»

H Εικονική Επιχείρηση αποτελεί ένα βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βασίζεται στην αρχή της «μάθησης μέσα από την πράξη» και απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 15-18 ετών, σε όλη την Ελλάδα. 

Το πρόγραμμα της Εικονικής Επιχείρησης είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές και τις μαθήτριες, δουλεύοντας στο πλαίσιο της ομάδας, να δημιουργήσουν μία δική τους εταιρεία και να κατανοήσουν όλα τα στάδια από το σχεδιασμό, τη λειτουργία μέχρι και τη ρευστοποίησης μιας επιχείρησης.

Στόχος είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες καθώς και να συλλέξουν εμπειρίες και εφόδια για την αυριανή τους είσοδο στον κόσμο της εργασίας, είτε ως δημιουργοί-ιδιοκτήτες, είτε ως εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η Stray Eat Up στα social media:

Facebook: Stray Eat Up Instagram: Stray Eat Up

Commercial Video: 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ