Αυτές είναι οι βραβευμένες φωτογραφίες σκύλων για το 2023 και είναι απλά μαγευτικές!

Μπορεί ως κηδεμόνες σκύλων να έχετε εκατοντάδες φωτογραφίες του κατοικίδιου σας στο κινητό σας που αξίζουν πολλά βραβεία ωστόσο αυτές που θα σας παρουσιάσουμε κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Οι φωτογραφίες που συμμετείχαν στα Διεθνή Βραβεία Φωτογραφίας Σκύλων, εξετάστηκαν από μια ομάδα κριτών που αποτελείται από κορυφαίους φωτογράφους, ειδικούς σε θέματα σκύλων και άλλους επαγγελματίες, οι οποίοι μελέτησαν την πρωτοτυπία, τη δημιουργικότητα, τον αντίκτυπο, τη συνάφεια και την εκτέλεση.

Έτσι, ενώ οι φωτογραφίες του σκύλου σας που στέκεται όρθιος για να αρπάξει μια λιχουδιά θα σας φέρουν likes στο Instagram, οι παρακάτω επίσημα βραβευμένες εικόνες αγγίζουν άλλο επίπεδο.

Πάνω από 1.400 άνθρωποι υπέβαλαν φωτογραφίες από περισσότερες από 50 χώρες για να κερδίσουν το μεγάλο βραβείο της 3ης έκδοσης των Dog Photography Awards.

Απονέμουν βραβεία πρώτης, δεύτερης και τρίτης θέσης σε τέσσερις κατηγορίες: Πορτρέτο & Τοπίο, Δράση, Στούντιο και Σκύλοι & Άνθρωποι.

Νικητές πορτραίτου & τοπίου

1η θέση – “Ascending Serenity” της Sanna Sander

Φωτο Sanna Sander

Στο σωστό φως, ακόμη και το πιο κοινότοπο μέρος εκπέμπει μαγεία.
Είχα την ιδέα αυτής της εικόνας στο μυαλό μου εδώ και αρκετό καιρό, όταν περνούσα από τη στοίβα κορμών κάθε μέρα καθώς πήγαινα να αφήσω τα παιδιά στο σχολείο. Και τελικά, επιστρέφοντας μια μέρα από το σχολείο, σταμάτησα το αυτοκίνητο και ζήτησα από την σκυλίτσα μου Σολέιγ να κρατήσει για λίγο τη στάση, ενώ εγώ θα έβγαζα τη φωτογραφία.
Ήδη στη φωτογραφική μηχανή είδα ότι είχε γίνει κάτι περισσότερο απ’ ό,τι ήλπιζα- μια στιγμή καθαρής ηρεμίας μέσα στην πολυάσχολη και ακατάστατη καθημερινότητα, κάτι περισσότερο από έναν σκύλο που ποζάρει πάνω σε μια στοίβα κορμών.
Η εικόνα με έκανε να σταθώ στη στιγμή.
Sanna Sander

2η θέση – “Γαλήνια χιονόπτωση” της Grace Fieselman

Φωτο Grace Fieselma

3η θέση – “Μονοχρωματική ψευδαίσθηση” της Sanna Sander

Φωτο Sanna Sander

Ένα ήσυχο πρωινό, όταν το τελευταίο χιόνι του χειμώνα έλιωνε, η ομίχλη κυλούσε πάνω από τα λιβάδια και τα δέντρα τεντώνονταν στον ουρανό, παρακαλώντας τον ήλιο να επιστρέψει.
Τα χρώματα είχαν απορροφηθεί από τον κόσμο, και όλα ήταν σιωπηλά εκτός από τα κοράκια που λαλούσαν προσθέτοντας στην ατμόσφαιρα.
Μέσα στην ακινησία πόζαρε, βλέποντας τον χειμώνα να φεύγει σιγά σιγά και να δίνει τη θέση του στην άνοιξη.
Μέσα στην ακινησία ήταν το μόνο χρώμα που είχε απομείνει στον κόσμο.
Ήταν η βασίλισσα αυτής της μονοχρωματικής ψευδαίσθησης.
Sanna Sander

Νικητές δράσης

1η θέση – “Stop Your Motion” της Jacqueline Rüdiger

Φωτο Jacqueline Rüdiger

Έχετε δει ποτέ έναν σκύλο, ή ακόμα καλύτερα ένα κυνηγόσκυλο, να τρέχει από καθαρή χαρά; Βλέπετε τη δύναμη, το παιχνίδι των μυών και την τέλεια ανατομία για γρήγορο τρέξιμο. Σε αυτή τη φωτογραφία ήθελα να δείξω την ταχύτητα αυτού του σκύλου και να την αποτυπώσω, αλλά ταυτόχρονα να παγώσω την κίνηση για να δείξω την ανατομία αυτού του πανέμορφου σκύλου. Για να το πετύχετε αυτό χρειάζεται τέλειος συγχρονισμός όλων των εμπλεκόμενων στοιχείων. Ο σκύλος, τα φώτα και σίγουρα εγώ ως φωτογράφος. Το αποτέλεσμα είναι μια εκπληκτική σύνθεση που περιορίζεται στο μόνο σημαντικό, τον σκύλο.
Jacqueline Rüdiger

2η θέση – “Moment of Entry” της Roberta Holden

Φωτο Roberta Holden

Έχω γοητευτεί από τη δυναμική αλληλεπίδραση μεταξύ αέρα, νερού και φωτός στις αναταράξεις, τη στιγμή που το νερό εκτοπίζεται ξαφνικά τη στιγμή της πρόσκρουσης καθώς ένας σκύλος που κάνει κατάδυση στην αποβάθρα εισέρχεται στο νερό. Αυτό το γεγονός που συμβαίνει σε κλάσματα του δευτερολέπτου μου δημιούργησε την αίσθηση ότι πέφτεις μέσα στον πάγο ή ότι μεταφέρεσαι ξαφνικά σε ένα εναλλακτικό βασίλειο.
Roberta Holden

3η θέση – “Catch IT” της Anne-Laurie Léger

Φωτο Anne-Laurie Léger

Τα πάντα εκεί ήταν έξω από αυτόν τον κόσμο. Το ηλιοβασίλεμα ήταν απολύτως όμορφο και το νερό ήταν τόσο ακίνητο που δημιούργησε μερικές τρελές αντανακλάσεις.

Anne-Laurie Léger

Νικητές στούντιο

1η θέση – “Μπαλαρίνα” της Anna Averianova

Φωτο Anna Averianova

2η θέση – “Let’s Dance!” της Carla Gea Perales

Φωτο Carla Gea Perales

Το να βασίζομαι στον αυθορμητισμό στη φωτογραφία μου επιτρέπει να βιώνω θετικές εκπλήξεις και απροσδόκητα αποτελέσματα.

Carla Gea Perales

3η θέση – “Puppy Love” του Tuss Bennergård

Φωτο Tuss Bennergård

Νικητές του διαγωνισμού Dogs & People

1η θέση – “Carabaggio Today” του Mercury Megaloudis

Φωτο Mercury Megaloudis

Το νέο και το παλιό εμπνευσμένο από τον καλλιτέχνη Καραβάτζιο και τις νέες τάσεις στο steampunk με την αγάπη για τους σκύλους όλα στο στούντιο.

Mercury Megaloudis

2η θέση – “Αντιμετωπίζοντας την απεραντοσύνη μαζί” της Emma Gough

Φωτο Emma Gough

Σε έναν κόσμο όπου η ζωή μπορεί να είναι τεράστια και συντριπτική, όπως ακριβώς η απέραντη φύση του ωκεανού, μπορούμε να στραφούμε στον καλύτερο φίλο του ανθρώπου για συντροφιά και υποστήριξη για να αντιμετωπίσουμε μαζί την απεραντοσύνη.

Emma Gough

3η θέση – “Αφιέρωμα στην ξυλεία” της Jane Thomson

Φωτο Jane Thomson

Ο επίσημος κριτής Dog Photography Awards, ανέφερε: «Η βαθμολόγηση και των 1400 περίπου έργων είναι πραγματικά απαιτητική, ωστόσο, είναι επίσης τιμή και ευχαρίστηση. Ήταν μια ευκαιρία για μένα να δω εκατοντάδες καταπληκτικές εικόνες. Το επίπεδο των υποβληθέντων φωτογραφιών φέτος ήταν πραγματικά υψηλό, γεγονός που δεν με βοήθησε να ψηφίσω, αλλά είμαι πραγματικά χαρούμενος που μαζί με όλους τους άλλους κριτές καταφέραμε να επιλέξουμε το πραγματικά καλύτερο έργο τέχνης. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους νικητές και ανυπομονώ για τις επόμενες απονομές!»


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ